henuathatsit.ru

Як читати молитву

Слова молитви можна читати на пам`ять або по молитвослову, перед іконою будинку або в церкви, стоячи або на колінах. Головне, щоб йшли вони від серця і підкріплювалися щирими почуттями.
Як читати молитву

Вам знадобиться

  • Ікона, свічка або лампада, молитвослов.

Інструкція

1
Молитва - це спілкування віруючої людини з Богом. За допомогою молитви здійснюється зв`язок християн з Господом і один з одним. У ній висловлюється подяка Творцеві, покаяння, прохання про милість, про прощення гріхів. Християнин повинен молитися щодня, вранці і ввечері. Ранкові молитви слід читати перед сніданком, в крайньому випадку по дорозі на роботу. Вечірні, щоб не завадила втома, не відкладайте до відходу до сну. Прочитайте їх до вечері або ще раніше.
2
На читання молитви треба налаштуватися: відволіктися від повсякденних справ і турбот, вигнати з серця гнів, злість і образу. Позбутися від непотрібних думок. Перш ніж починати молитву, походіть трохи або посидьте, поки не заспокояться почуття. Внутрішньо підготуйтеся до спілкування з Богом. Уявіть, що він знаходиться поруч, чує кожне звернене до нього слово.
3
Запаліть лампаду або свічку. Встаньте або опустіться на коліна перед іконою. Покладіть кілька поклонів, поясних або земних. Тіло, як і дух, має потрудитися в молитві. Перехрестився. Коли людина хреститься, в ньому присутня Божа сила. З благоговінням скажіть: «В Ім`я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь ». Ще трохи постійте і тільки після цього починайте молитву.
4
Читати молитву можна на пам`ять або по молитвослову - особливій книзі для домашніх молитов. У ній містяться молитви, написані святими багато століть назад. Вони допомагають християнину знайти потрібний духовний настрій. Слова молитви слід вимовляти вголос дуже повільно, співуче. Недостатньо молитву зрозуміти, треба її відчути. Щоб серце відгукувалося на неї, як камертон.
5
Не читайте молитву без перерви. Якщо якісь фрази особливо торкнулися душу, перервіть читання поклонами. Усвідомте глибини почуттів і помислів, які відкриває віруючій людині молитва. Під час читання молитви можуть з`явитися сторонні думки, їх необхідно безжально відсікати. Подолати неуважність допоможе коротка молитва «Господи, помилуй».
6
Іноді хочеться звернутися до Бога своїми словами. Пам`ятайте, в молитві треба бути чесним. Щиро молити Господа тільки про те, що просить серце. Молитися потрібно не тільки про себе, а й про інших: дітей, родичів, друзів і навіть про ворогів. У своїй молитві просите, перш за все, очищення від гріхів і пристрастей, порятунку від спокус. Про духовне й вічне, а не про скороминуще і матеріальному.
7
Після молитви не поспішайте приступати до звичайних занять і справ. Подумайте про те, як слід поводитися протягом дня: про що говорити, як чинити. Попросіть у Бога сил, щоб виконати його волю.
Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Як молитися за нехрещенихЯк молитися за нехрещених
Як читати ранкові молитвиЯк читати ранкові молитви
Які молитви прочитати перед причастямЯкі молитви прочитати перед причастям
Як почати молитисяЯк почати молитися
Хто написав молитвиХто написав молитви
» » Як читати молитву
© 2021 henuathatsit.ru