henuathatsit.ru

Таємниця таблички з хреста ісуса

Відео: Ісус був розп`ятий нема на хресті

Однією з найбільш шанованих християнських святинь є так званий Животворящий Хрест. Це християнська реліквія, яка, згідно з історичними даними, була знайдена в 20-х роках 4 століття не без покровительства Олени, що отримала в наслідок статус Рівноапостольної. Іншими словами Олену прирівняли до 12-ти апостолів, які несли слово Христове.

Відео: Зняття з Хреста і поховання Спасителя

carrying-jesus

Після здобуття Хреста Господнього пройшло майже 17 століть, але суперечки про справжність як самого хреста, знайденого Святий Оленою, так і таблички з цього хреста йдуть не жартівливі. За весь час існування наукових поглядів на сам факт підтвердження дійсності титла і хреста робилися всілякі експертизи, які повинні були встановити справжність реліквій. Одного разу один з фрагментів титла мало не зник. Буквально кілька років тому його було вирішено відправити на чергову експертизу на спеціальному лабораторному фургоні. Фургон охороняла поліція під час руху. І якби не система моніторингу транспорту, то ящик з реліквією міг би виявитися в приватних руках. Виявилося, що водій вирішив сам ініціювати автомобільну аварію, і поки б проводився ремонт автомобіля, його спільники повинні були таємно вивести безцінне для всього християнського світу скарб. Афера, слава богу, не вдалася. Зловмисники було викрито.

Якщо говорити про той самий титлі, за яким велася полювання, то це невелика дерев`яна табличка, на якій можна прочитати напис, зроблений на трьох мовах. Верхній напис відповідає староєврейської, середня напис - грецькому, нижня - латині. Згідно з Євангелієм, на титлі значиться «Ісус Назаретянин Цар Юдейський». Однак на титлі, що дійшов до наших днів, збереглася лише перша половина написи.

Фахівці впевнені, що причина полягає в тому, що сама Олена свого часу розділила табличку на частини, щоб хоча б одна з них дійшла до нас з вами. Її ідея спрацювала. Однак учених не покидає думка і можливість підробку хресної таблички. Справа в тому, що Ісус не був Назаретянин. Він, як відомо, народився в Віфлеємі. Інші ж вчені заявляють, що саме ця помилка і доводить справжність таблички. З історичних джерел відомо, що табличку наказав прибити до хреста сам Пилат, намагаючись замолити гріхи перед розіп`ятим Ісусом. Пілат не був посвячений у те, де саме народився Ісус, а знав лише, що Ісус прибув до Єрусалиму з Назарета. Люди, які б підробляли табличку, навряд чи пішли на такий крок, а, скоріше, написали б «Ісус з Вифлеєму».

Як би там не було, але суперечки про справжність табличці і фактичну помилку на ній не замовкають як серед вчених, так і серед самих прихильників християнської віри.

Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Як вибрати натільний хрестЯк вибрати натільний хрест
Нове дослідження: христа ніхто не розпинавНове дослідження: христа ніхто не розпинав
Як потрапити в червоний хрестЯк потрапити в червоний хрест
Як вибрати натільний хрестикЯк вибрати натільний хрестик
Як правильно вибрати натільний хрестик дитиніЯк правильно вибрати натільний хрестик дитині
» » Таємниця таблички з хреста ісуса
© 2021 henuathatsit.ru