henuathatsit.ru

Нове дослідження: христа ніхто не розпинав

Ісус, можливо, не помер, прибитим до хреста, тому що немає ніяких доказів того, що 2000 років тому римляни саме так страчували в`язнів. Легенда грунтується на традиції християнської церкви і на художніх ілюстраціях, а не на античних текстах, стверджує вчений-богослов Гуннар Самуельсон.

Він переконаний, що Біблія спочатку була неправильно витлумачена. У ній немає прямих посилань на використання цвяхів або розп`яття, а сказано лише те, що Ісус ніс на Голгофу staurus. Але це слово не обов`язково означає хрест, воно може також означати «жердина». Самуельсон, який написав 400-сторінкову дисертацію після вивчення оригінальних текстів, зазначає: «Проблема полягає в тому, що в античній літературі взагалі не існує опису розп`яття. Джерела, де можна було б очікувати знайти підтвердження для усталеного розуміння тих подій, насправді НІЧОГО не говорять », - підкреслює він.

Давньогрецька, латинська і івритського література від Гомера до I століття нашої ери описує цілий арсенал здійснення страт, але ні словом не згадує про «хрестах» або «розп`яття». Самуельсон, який викладає в університеті Гетеборга, приходить до висновку, що «сучасне уявлення про розп`яття в якості покарання підлягає серйозному перегляду. Але ще більш складним завданням є переглянути наші уявлення про розп`яття Ісуса. Новий Завіт не говорить нічого такого, скільки б нам не хотілося в це вірити », - зазначає вчений.

Всі наявні свідчення, що Ісус був залишений вмирати після того, як його прибили до хреста, разюче рідкісні як в стародавній дохристиянської і в апокрифічної літературі, так і в Біблії. Самуельсон, сам відданий християнин, визнає, що його заяви так близькі до основи самої віри, що на них простіше реагувати емоційно, а не логічно.

За словами вченого, ті тексти, де говориться про страту, ні словом не згадують, як саме Христа «прикріпили». «Це суть проблеми. Тексти носять емоційно-описовий характер, але не містять тієї точної інформації, яку ми, християни, іноді хочемо бачити. Якщо ви буде шукати тексти, які зображують акт прибивання людей до хреста, ви їх просто не знайдете », - зазначає вчений.

У великій кількості літературі того періоду використовують ті ж розпливчасті терміни, в тому числі в латинських джерелах. У тій же латині слова автоматично відносять до хреста, в той час як patibulum - це перекладина. Причому обидва слова - staurus і patibulum вживалися в ширшому сенсі.

«Те, що людина на ім`я Ісус існував в цій частині світу, причому в певний час, добре задокументовано. Він залишив серйозний слід в літературі того часу. Я вірю, що згаданий чоловік - син Бога. Моя гіпотеза не означає, що християни повинні відкинути або поставити під сумнів біблійний текст. Моя пропозиція полягає в тому, щоб читати текст, як він є, а не як нам хочеться або як ми звикли. Ми повинні читати в першу чергу рядки, а не поміж рядків. Тексту Біблії цілком достатньо. Нам не потрібно нічого додавати », - вважає Самуельсон.

Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Кращі фільми про ісуса христаКращі фільми про ісуса христа
Як вибрати натільний хрестЯк вибрати натільний хрест
Марії магдалини мала дітей від ісуса христа?Марії магдалини мала дітей від ісуса христа?
Ісус і тросніковая горілкаІсус і тросніковая горілка
Таємниці великодніх дарівТаємниці великодніх дарів
» » Нове дослідження: христа ніхто не розпинав
© 2021 henuathatsit.ru