Душа людини - безцінний дар від Бога

Щоб зрозуміти, навіщо диявол полює за душею людини, потрібно знати хто він такий. Сатана не завжди був таким, спочатку він був Ангелом, якого Бог дуже любив. Звали цього ангела Люцифер. Гординя охопила диявола, він захотів зрівнятися з Творцем, і був повалений з небес. З тих пір він полює за самим безцінним творінням Творця - безсмертною душею людини.

У християнстві Сатана зображується як спокусник і головний серед занепалих ангелів, який буде переможений в кінці часів.

Образ диявола нерідко надихав письменників, художників, поетів і музикантів на протязі всієї історії іскусства.Многіе знають твір Гете «Фауст», де доктор Фауст продав свою душу дияволу, а натомість отримав секрет вічного життя, пізнання і влада. Трагедія була написана ще в XVI столітті, але дана тема розбурхує уми людей і в наш час.

Можна вірити або не вірити в Бога, але заперечувати, що всередині кожного щодня відбувається боротьба світлого і темного початку неможливо. Щоразу ми стоїмо перед вибором, іноді сумніви в правильності рішення терзають наше серце. На що ми готові піти і чим пожертвувати заради досягнення своєї мети? Відповідь на це питання кожен знаходить сам.

Якщо Бог - абсолютна свобода, то диявол - абсолютне рабство.
Дмитро Сергійович Мережковський

Душа це безцінний дар, який дав нам люблячий Творець, і яка робить людей створеними за образом і подобою Божою. Само собою, головний ворог Бога буде всіма силами намагатися відібрати в нас те, чим нас обдарували згори.

Диявола цікавлять далеко не всі душі

Ще в епоху Середньовіччя люди були впевнені, що диявола особливо приваблюють саме невинні душі. За ними він веде особливу полювання. Для нього велике задоволення погубити душу чистого, неординарну людину.

Сама витончена хитрість диявола полягає в тому, щоб запевнити вас, що він не існує!
Шарль Бодлер

Відео: Якщо душа безсмертна, то звідки вона приходить і навіщо?

Перебуваючи на Землі, людина постійно перебуває під загрозою можливості потрапити під владу диявола. Праведника він буде заманювати, спокушати і залякувати, очікуючи моменту, за який можна зачепитися. Людина навіть сам не зрозуміє, як опинився у владі диявола.

З давніх-давен люди знали, що ніколи і нікому диявол не допомагає безкоштовно. А єдино, що його цікавить в людині це його безсмертна душа.

Відео: Навіщо знати про існування душі

Продати душу дияволу можна вже за життя. В основному, піддавшись спокусі грошима. Скільки нелюдських злочинів скоюється в світі через гроші. Обманщик знає, чим спокусити людину. Адже так багато людей мріють про розкішне і безтурботного життя, але яку ціну вони готові за це заплатити і кому? Відповідь на таке питання кожен шукає сам.