Згідно з християнським віровченням, в світі існують сили добра і зла. Уособленням сил добра є сам Бог і його ангели, а уособленням зла - Сатана зі своїми демонами.

зло

Спочатку в світі не було зла - Бог створив його досконалим. Всі ангели були друзями Богу, але серед них був один, який загордився своєю красою і мудрістю і захотів стати рівним Творцю. Він захопив на свою сторону третину ангелів і за це разом зі своїми безтілесними послідовниками був скинений. Ангели, котрі стали на бік Сатани, перетворилися в демонів. У православній традиції їх називають бісами.

У перекладі з івриту слово «сатано» означає «ворог», «наклепник». Після повалення на землю Сатана не заспокоївся і вирішив погубити Адама і Єву, досконалості яких заздрив. Піддавшись його брехливим словами, перші люди впали і були вигнані з Раю.

Християнство не розглядає Сатану і бісів, як деяких персонажів, які зіграли свою історичну роль лише на початку існування світу. Згідно з православною традицією, і біси, і Сатана продовжують творити свої чорні справи, штовхаючи людей на злочини, змушуючи їх обманювати і ненавидіти один одного. Кожному з нас ці невидимі вороги постійно нашіптують брудні думки. Прийняти їх або не прийняти - залежить від самої людини.

Ласкаво

Сили добра в християнстві уособлює Бог - Свята Трійця разом зі своїми ангелами, архангелами, херувимами, серафимами та іншими безтілесними силами. На відміну від інших ангелів, Бог є чистим Духом, тобто не володіє ніякою мірою матеріальності.

Християнам відомо про ряд властивостей Божества. Бог - триєдиний. Він - одночасно і Один, і Троє (Отець, Син і Святий Дух). Як Сонце - одне світило, що володіє трьома «іпостасями» - формою, кольором і теплом.

Бог - всемогутній. Для нього немає нічого неможливого. Бог - всюдисущий. Так як він нематеріальний, він знаходиться поза цим світом, однак пронизує його через свої божественні енергії (в православ`ї ці енергії називають благодаттю Святого Духа).

Відео: [Перевірка реальності] Чи впливає вибір боку добра або зла в іграх на реальне життя?

Ще одна найважливіша риса Бога - любов. У Біблії сказано, що «Бог - є любов». Він перестав бути якимось істотою, у якого це важливіше за всі любові або взагалі вся любов світу. Він - джерело і суть любові як явища.

Згідно християнської віри, зло в світі - лише на час. У момент Другого пришестя Христа воно буде повністю знищено. Сатана і його демони будуть повалені і вже ніколи не зможуть шкодити людям.

Відео: Битва добра і зла! На чиєму боці стоїть конкретна людина, в чому суть вибору долі! Тугутов Л. М