Найважливіше, що має знати дитина про Бога - це те, що Господь Бог є головним істотою, Творцем і Творцем всього існуючого. Бог - невидимий дух, який, подібно до царя, володіє повнотою сили і влади, але тільки не в одній країні, а в усьому світі. Він існує всюди: бачить і піклується про всіх людей, є найсильнішим, мудрим і добрим правителем. Бог стежить за світом і всіма людьми на Землі, бажаючи, щоб вони жили в щасті і справедливості. Важко зрозуміти, хто такий Бог окремо без його діяльності. Тому важливо знати, що він є творцем всього сущого, а також прабатьком, тобто батьком людини.

Бог - творець світу


Спочатку слід звернути увагу на весь навколишній світ: гори, ліси, дерева, квіти. Крім людей світ населяє величезна безліч птахів, тварин і комах. Людина ходить по землі, а над ним знаходиться красиве блакитне небо, з якого світить і зігріває сонце, капає дощ і супляться хмари. Наскільки гарний і чудовий цей світ.

Але раніше, колись давно, нічого цього не було. Не було ні людей, ні тварин, ні навіть неба і землі. Був тільки один Бог, який забажав, щоб з`явився цей чудовий світ. Спочатку Бог створив Ангелів - добрих духів. Потім створив землю, але навколо була темрява. Бог протягом шести днів трудився над створенням білого світла і тієї гарної природи, що нас оточує тепер.

У перший день Бог створив світ і стало світло на землі.

У другий день Бог створив земну твердь і з`явився небосхил над землею.

У третій день по слову Господа виникли на землі річки, моря, озера і гори. В цей же день Бог прикрасив землю зеленою травою, красивими квітами, фруктами і овочами.

У четвертий день Господь створив на небосхилі світила. При цьому він побажав, щоб одне було сонцем і висвітлювало світ днем, а іншим світилом стала місяць і висвітлювала землю вночі.

На п`ятий день Господь вирішив створити красивих риб і птахів на землі.

На шостий день з волі Божої з`явилися тварини, «кожної тварі по парі». Всі вони раділи життю в цьому прекрасному світі і хвалили Господа Бога. А Бог із задоволенням дивився на свої творіння і був задоволений новим світом.

Бог - той, хто створив людину


Все радувало Господа в його новому створеному світі, але він розумів, що не вистачає на землі людини. І Бог вирішив створити людину, яка за задумом Божим, повинен стати паном над усіма тваринами, птахами і рослинами. Одним словом, Господь створив людину за образом і подобою своєю, щоб той став повноправним господарем всієї землі.

І першої людини Бог створив зі шматка землі, з якого створив тіло і вдихнув в нього душу. Душу він наділив розумом, щоб людина могла мислити і свідомо приймати рішення.

Першою людиною став чоловік, якого звали Адам. Але з часом Господь помітив, що Адаму самотньо жити одному на землі. Він не міг ні з ким ні поговорити, ні розділити радості або смутку.

Адаму було одному нудно, і Господь зглянувся над ним і вирішив створити для нього дружину, яка була б завжди поруч з ним. Господь Бог ввів Адама в дуже міцний сон і вийняв з його грудей одне ребро. З цього ребра він створив Адама дружину - Єву. Адам і Єва дуже полюбили один одного і щасливо разом жили.