Що означає слово «апокаліпсис»?


Остання біблійна книга називається «Одкровення». А «одкровення» - це переклад грецького слова «апокаліпсис». Тому розумно, що книга «Одкровення» також називається Апокаліпсисом.

Багато хто думає, що апокаліпсис - це ядерна війна, яка повністю знищить життя на землі. Також в деяких словниках це слово визначається як «кінець світу». Однак, грецьке слово «апокаліпсис» в основному передається як «відкриття» або «розкриття». Саме з цієї причини остання книга Біблії була названа «Одкровення». У ній не просто розповідається про неминучий для людства кінець світу. У цій книзі описуються і розкриваються божественні істини про прекрасну надії на майбутнє.

Відео: Апокаліпсис! Таємниця п`ятого друку!

Так, дійсно в Священному писанні апокаліпсис описується як війна. Але це війна Всемогутнього Бога. І це не буде ядерною катастрофою або чимось схожою на неї. Така катастрофа має на увазі повне знищення життя, як такої. Але біблійна книга «Одкровення» повідомляє віруючим про те, що за війна це буде: війна Бога зі злом і його наслідками. Чи не буде знищено абсолютно все людство. Знищення піддадуться тільки ті люди, які навмисно грішать проти Бога і противляться його влади, які творять зло і бешкетують на землі.

Як в Біблії знайти книгу «Одкровення»


Детально про те, як буде проходити апокаліпсис, що передуватиме цьому, що потрібно буде робити людству, можна прочитати в останній книзі Біблії. Відшукати там книгу «Одкровення» не складно. Вона є завершенням Біблії і отже знаходиться в кінці. Досить просто відкрити останні сторінки Святого Письма.
У деяких перекладах Біблії перекладачі розмістили «Одкровення» не останнім. Щоб не виникли труднощі при пошуку, варто заглянути в зміст і знайти сторінку, з якої починається ця частина.

«Одкровення» містить 22 глави. Цю книгу написав улюблений апостол Ісуса Христа - Іоанн. Її написання було закінчено в 98 році н.е.
Читати і зрозуміти книгу «Одкровення» з першого разу досить складно, адже написана вона в символах. Можна при читанні цієї книги заглядати в інші джерела, які допомогли б вловити її зміст.

Відео: Біблійні оповіді Апокаліпсис

Короткий опис книги «Одкровення»


У цій книзі описується щасливий апогей усієї біблійної історії. Якщо читати першу книгу Біблії в ній розповідається, як перші люди втратили можливість жити в прекрасних умовах на землі. А в останній біблійній книзі йдеться про те, що у людей знову з`явиться така можливість. Бог дуже хоче, щоб ми були щасливі. Тому на самому початку цієї книги є такі слова: «Щасливий, хто читає ... слова цього пророцтва».