Пророцтва древніх старців

Старозавітні пророки чітко віщували пришестя Ісуса Христа, але часто плутали цю подію з прийдешнім кінцем світу. Багато з них думали, що прихід Христа буде означати завершення історії. Насправді, прихід Христа - це тільки початок суду, завершення якого буде відбуватися при кінці часів. Найдавніший пророк Амос пророкував день відвідин Бога і не радив дітям Ізраїлю сподіватися на те, що пришестя буде для них святом.

Що жив у 8 столітті до Різдва Христового Ісайя Єрусалимський дав людям поняття боротьби і перемоги Бога над злом. Людство отримало картину свого майбутнього життя: ягняти, мирно є сусідами з вовком, і перспективу повного позбавлення світу від гріхів. Як і всі ранні пророцтва, передбачення Ісаї Єрусалимського тісно пов`язане з пришестям Ісуса Христа. Порок стверджує, що через пришестя Спасителя людина очиститься і отримає можливість спокутувати свої гріхи.

Новий Заповіт

Про останні часи говорить і сам Ісус Христос. Згідно з Євангеліями від Матвія і Луки, Господь передбачив своє власне друге пришестя. Він сказав про те, що якщо в перший раз він прийшов як Спаситель, то вдруге прийде як суворий суддя. Його явище не можна буде пропустити: все люди миттєво дізнаються про те, що відбувається. За словами Христа, в останні часи віруючих очікують лиха і боротьба, Євангеліє буде проповідувана в усьому народам, і кожна людина отримає можливість прийти до Христа до кінця часів.

В «Одкровенні Іоанна Богослова» прийдешні події описуються більш детально. Іоанн розповідає про Апокаліпсис як про грандіозній битві між добром і злом. Згідно «Одкровення», Христос прийде вдруге для того, щоб вразити грішників і підняти до небес праведних. Там же йдеться про те, що в кінці часів прийде також і Антихрист - син диявола, який отримав владу над слабкими духом. В результаті грандіозної боротьби людям відкриється істина.

Пророцтва старців і схимників пізніших часів

Преподобний старець Серафим Вирицький пов`язав Апокаліпсис з майбутнім Росії. За його словами, після короткочасного розквіту Росія потрапить в руки Антихриста і буде розділена на частини. Багато віруючі християни будуть вбиті, Сибір захоплять китайці, Захід спровокує початок громадянської війни. Якщо російські люди не зможуть вчасно покаятися, то брат піде на брата. Після кривавої боротьби виживуть не всі, але ті, хто виживуть, виявляться в зовсім іншому, прекрасному світі.

Відео: Апокаліпсис вже близько? Пророцтва Оптинського старців

Старець Паїсій Афонський також пов`язував прийдешні події з Китаєм. Він говорив, що для того щоб пройшло військо, потрібно, щоб висох Євфрат, а для висихання цієї річки буде цілком достатньо, якщо кожен з китайських солдатів вип`є звідти по кухлю води. Старець Паїсій стверджував, що потрібно бачити ознаки прийшли тому, що відбувається, замість того щоб чекати дива. Також він говорив про те, що в Рим прийде неправедний Папа, який накаже своїм чадам слідувати за Антихристом.