henuathatsit.ru

Критерії справжніх навчань, пророцтв і віросповідань

Відео: Дари тлумачення і пророцтва - Дерек Принс

В езотериці, коли учень досягає просвітління, стирається грань між добром і злом, а проявляється виразна грань між брехнею і правдою. Але до тих пір, поки просвітлення не сталося, адепта вручаються основні інструменти захисту на Шляху духовного зростання - критерії справжніх навчань, пророцтв і віросповідань.

критерій Мойсея


За критерієм Мойсея ми можемо дуже легко відрізнити справжнє пророцтво, істинного пророка і справжнє віросповідання від помилкових. Суть його зводиться до того, що істинний пророк, незалежно від своєї волі, призначається Небом нести людям необхідну інформацію про майбутнє і про те, як правильно влаштувати своє життя в цьому світі. Причому все його пророцтва виконуються зі стовідсотковою ймовірністю.

«Якщо повстане серед тебе пророк або сновидець, і дасть тобі ознаку або чудо і збудеться те чудо, про яке він говорив тобі, і скаже до того говорячи:« Ходімо ж за іншими богами, яких ти не знав, і будемо їм служити »: то не слухайся слів того пророка або того сновидця сего- бо цим спокушає вас Господь, Бог ваш, щоб дізнатися, чи ви любите Господа Бога вашого, усім своїм серцем і всією своєю душею »(Втор. 13: 1-3) ;

«... пророка, який зухвало відважиться промовляти Моїм Ім`ям слова, яких Я не наказав був йому говорити, і який буде говорити ім`ям інших богів, хай помре той пророк. А коли ти скажеш у серці своєму: «як ми дізнаємося слово, якого Господь не говорив?» Буде говорити той пророк Ім`ям Господа, і слово то не збудеться і не прийде, то не говорив це слово, але говорив це пророк по зухвалості, - Не бійся його »(Втор. 18: 20-22).

Знаючи цей критерій, ми розуміємо, що у іудеїв там ні достатніх підстав, щоб визнати Ісуса Христа лжепророком, тому що сам Христос поклонявся того ж Богу, що і юдеї, називаючи Себе Сином цього Бога. Ми чітко розуміємо також, що іудеї просто не хотіли прийняти божественну природу Христа, тому що не могли допустити того, що Бог послав на землю Месію в образі лагідного жебрака, а не в царських шатах могутнього повелителя цього світу.

критерій Ісайї


У істинної езотерики також є критерій для виявлення помилкових навчань і віросповідань. Цей критерій говорить, що основна і найнеобхідніша інформація для облаштування в цьому світі дана людям через пророка Мойсея, і що будь-яке інше вчення, яке буде стверджувати про хибність вчення Мойсея, саме викриє себе у брехні.

Критерій Ісаї виглядає наступним чином:
«І коли скажуть вам:« зверніться до духів померлих та чародіїв, що цвірінькають та черевомовців », то відповісте: Чи ж народ не звертається до свого Бога? Питатися мертвих живих? До Закону й свідоцтва. Якщо вони не говорять, як це слово, то немає в них світла »(Іс. 8: 19-20).


На підставі цього критерію ми повинні звіряти всяке віровчення з Торою і пророками, які за критерієм Мойсея є істинними.

Перші два критерії зберігаються в каббалистической традиції, третій (критерій Іоанна) - в гностичної.

критерій Іоанна


Критерій Іоанна стверджує, що будь-яке вчення і віросповідання, яке не визнає Ісуса Христа месією, саме викриває себе у брехні. Причому необхідно розуміти, що природа месіанства - це природа богосиновства, тобто процесу просвітлення і преображення людської природи, коли людина стає причетний певної силі природи, іменованої Мошіаха (месія). Людини, що став месією, в дзенской традиції називають бодхисаттвой.

Критерій Іоанна виглядає наступним чином:
«... не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, бо неправдивих пророків багато з`явилося в світ. Духа Божого (і духа омани) дізнавайтеся так: всякий дух, який визнає, що Ісус Христос прийшов був у тілі, той від Бога-а всякий дух, який не визнає Ісуса Христа, що прийшов був у тілі, не є від Бога, але він антихристів, про який ви чули, що він прийде і тепер уже він у світі ... Коли хто визнає, що Ісус є Син Божий, то в нім Бог, а він у Бозі »(1 Ін.4: 1-3,15).

критерій Мухаммеда


Критерій Мухаммеда також підтверджує істину критерію Іоанна і додатково стверджує, що будь-яке вчення, що іменує Ісуса Христа Богом, викриває себе у брехні.

Критерій Мухаммеда виглядає наступним чином:
«Про володарі писання! Не надмірність у вашій релігії і не говорите проти Аллаха нічого, тільки правду. Адже Месія, Іса, син Марйам, - тільки посланник Аллаха і Його слово, яке Він кинув Марйам, і дух Його. Віруйте ж в Аллаха і його посланців і не кажіть - три! Утримайтеся, це - краще для вас. Воістину, Аллах - тільки єдиний бог. Достохвальной Він того, щоб у Нього була дитина. Йому - то, що в небесах, і те, що на землі. Досить Аллаха як поручителя! Ніколи не загордиться Месія над тим, щоб бути рабом Аллаху, ні ангели наближені! »(Коран 4: 171-172).

Сутність даного критерію зводиться до того, щоб навчити людину правильного розуміння природи Бога і вмінню відрізняти справжнє віросповідання від помилкового. На підставі цього критерію доводиться дійти такого висновку: все догматичне християнство, засноване на догматі трійці і іменує Бога Христом, не є істинною релігією. Грунтуючись на даному критерії, ми також приходимо до висновку, що багато вчень (напр., Антітрінітаріанство, аріанство, несторіанство і ін.), Зараховані догматичним християнством до розряду єретичних, насправді не були помилковими вченнями.

критерій Будди


Критерій Будди стверджує, що будь-яке вчення, якщо воно не служить на благо всього живого, є хибним. Цей критерій виглядає наступним чином:
"Не вірте тому, про що ви чули: ні традицій, лише тому, що вони дійшли до нас з стародавності ні того, що було сказано многімі- ні писань мудрецов- ні дозвільних домислам- ні того, що представляється вам звичної істіной- НЕ приймайте на віру голий авторитет наставників і вчителів. Але ви повинні вірити, коли Писання, доктрина або сказання підтверджується вашим власним розумом і свідомістю і веде до добра всякого і всіх. Лише тоді прийміть це і живіть згідно з цим ".

Цей критерій дозволяє відрізняти істинне вчення і віросповідання від помилкових.

Отже, ми даємо неофітам нашої Школи п`ять основних ключів, які відкривають шлях до Істини. Беріть їх сміливо і дбайливо зберігаєте, а, по-можливості, передавайте іншим людям, що вступили на шлях особистісного зростання.

Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
А чи потрібно прагнути до просвітління?А чи потрібно прагнути до просвітління?
Ступені просвітленняСтупені просвітлення
Пророцтва. Прогнози. ПророцтваПророцтва. Прогнози. Пророцтва
Притча про злом і добром дусіПритча про злом і добром дусі
Як бути грубіяном і при це зберігати грань?Як бути грубіяном і при це зберігати грань?
» » Критерії справжніх навчань, пророцтв і віросповідань
© 2021 henuathatsit.ru