henuathatsit.ru

Суть тори

Відео: Сутність Тори. Пророцтва на горі Синай. Створення єврейської нації

«Не будьте винні нікому нічого, крім того любові- Бо хто іншого любить, той виконав Закона. Бо заповіді: "Не прелюбодейстуй», «Не вбивай», «Не кради", "не свідчи ложно», «Не пожадай», і інші, вони містяться всі в цьому слові: «Люби свого ближнього, як самого себе». Любов не робить ближньому зла- тож любов виконання закону »(Рим. 13: 8-10). Можливо, це комусь здасться парадоксом, але дані слова належать Павлу і відображають вони найістотніше в Торі - її сакральну суть. Парадоксом може здатися тому, що відомо які протиріччя в трактуванні Дотрин Гнозис (вчення Ісуса) були між Павлом і Петром - головним наставнокім гностичної школи після смерті Ісуса.

Я чув думку, що сам Лютер готовий був зарахувати до апокрифів «Перше послання до коринтян апостола Павла» лише з тієї причини, що в ньому присутня висловлювання про кохання як найбільш цінне феномен в порівнянні з вірою і надією: «А тепер перебувають ці три : віра, надія, любов-але любов з них більше »(1 Кор. 13:13). Більш того, в тому ж посланні апостола Павла є дуже важлива вказівка ​​на те, що духовні дари без любові нічого не значать, а всякого доброго дію без любові не має ніякої користі: «Якщо я говорю мовами людськими й ангельськими, а любові не маю то я - мідь та дзвінка, мул бубон гудячий. Коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці, і маю всяке пізнання і всю віру, так-що можу і гори переставляти, та любови не маю, - то я ніщо. І якщо я роздам усі маєтки свої і віддам своє тіло на спалення, та любові не маю, - немає мені в тому ніякої користі »(1 Кор. 13: 1-3). Про яку користь тут йдеться? Звичайно ж, про користь в справах особистого порятунку, про користь в набутті Царства Божого, про користь на шляху просвітлення.

Очевидно, Лютер був настільки захоплений обґрунтуванням головної тези своєї доктрини про спасіння вірою, що не зміг зрозуміти справжню сутність іншого феномена - любові, а також зрозуміти того значення, яке цей феномен має в біблійному оповіданні. Адже саме любов стала причиною творіння Богом людини, саме вона стала причиною порятунку Богом людини, і саме вона з`явиться головною причиною успадкування Царства Небесного: «Улюблені, будемо любити один одного, бо любов від Бога, і кожен, хто любить, родився від Бога та любить Бога-хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов. Любов Божа до нас з`явилася тим, що Бог послав у світ Єдинородного Сина Свого, щоб ми через Нього жили. Не в тому любов, що ми полюбили Бога, а що Він полюбив нас і послав Сина Свого в умилостивлення за гріхи наші. Улюблені, коли Бог полюбив нас Бог, то і ми повинні любити один одного. Бога ніхто ніколи не бачив: якщо ми любимо один одного, то Бог у нас перебуває і любов Його в нас. Що ми перебуваємо в ньому і Він в нас, пізнаємо це тим, що Він дав нам від Духа Свого. І ми бачили і свідчимо, що Отець послав Сина Спасителем світу. Коли хто визнає, що Ісус є Син Божий, то в нім Бог, а він у Бозі. І ми пізнали любов, яку має до нас Бог, і увірували в неї. Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог в ньому. Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний, бо ми на цім світі, як Він. У любові немає страху, але совершеннно любов проганяє страх, бо страх має мученіе- боїться не досконалий в любові. Ми любимо Його, бо Він перший полюбив нас. Хто говорить: «я люблю Бога», а брата свого ненавидить, той лжец- Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить? І ми маємо від Нього таку заповідь, щоб люблячий Бога любив і брата свого »(1 Іоан.4: 7-21).

Отже, головне джерело любові - це Творець, тому що Бог є любов. Але які основні ознаки любові? Ми вже відповідали на це питання в більш ранній книзі «Мистецтво любити». Тому зараз викладемо цей відповідь в найбільш короткій формі.

Багато людей, в пошуках відповіді на поставлене вище питання, придумували свої теорії любові, причому часто суперечать один одному. Але виявляється, що всі ці теорії любові були всього лише черговою спробою винайти велосипед в той самий час, коли велосипед вже давно винайдений. Сам Творець подбав про те, щоб люди не ламали голови в пошуках ознак істинної любові, давши нам знання про це через своїх пророків. Для нас же найбільш ценнімі є вказівки, передані через апостола Павла: «Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться істіне- усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить. Ніколи любов не перестає, хоча і пророцтва припиняться, і мови замовкнуть, і знання скасується »(1 Кор. 13: 4-8).

Більш того, в Посланні до римлян через того ж апостола Павла нам було передано понад таємне знання - знання про сенс людського кохання: «Не будьте винні нікому нічого, крім того любові- Бо хто іншого любить, той виконав Закона. Бо заповіді: "Не прелюбодейстуй», «Не вбивай», «Не кради", "не свідчи ложно», «Не пожадай», і інші, вони містяться всі в цьому слові: «Люби свого ближнього, як самого себе». Любов не робить ближньому зла- тож любов виконання закону »(Рим. 13: 8-10).

Ми бачимо, таким чином, що істинним сенсом людського кохання, тобто тією метою, до якої вона (любов) обов`язковим чином призводить, є виконання закону, який був заповіданий Богом єврейському народу через пророка Мойсея. Багато віруючих, знаючи це положення речей, прагнуть з бездоганною педантичністю виконувати всі заповіді цього закону, але більшість з них, на превеликий наш жаль, повторюють звичайну фарисейську помилку, думаючи, що подібне виконання закону є найкращим свідченням їх віри про доказом їхньої любові. Звичайно ж, виконання закону є найкращим свідченням віри і доказом любові, але тільки за однієї обов`язкової умови - якщо в душі людини присутні ті якості любові, про які писав апостол Павло в Першому посланні до коринтян (1 Кор. 3: 4-8). Мені довелося дуже багато бачити показною побожності (фарисейства), коли, наприклад, люди, дотримуючись суботу, збираються разом і, під приводом вивчення Біблії, тільки і займаються тим, що засуджують і засуджують тих людей, хто порушує заповідь про суботу або пліткують на будь-які теми, пов`язані з виконанням або порушенням Моїсеєва закону. Причому вони з таким натхненням і «любов`ю» займаються цією справою, що виявляються не в змозі помітити власного релігійного цинізму і лицемірства, а найголовніше - відсутність в своїх душах тієї любові, про яку йдеться в Біблії, яку вони так прагнуть вивчити.

Але найбільш поширеною формою цинізму, є бажання побачити любов в душі іншої людини, ніж у своїй власній душі. Іншими словами, люди хочуть бути коханими, але не бажають самі любити. Подібний стан моральності я називаю душевної короткозорістю. Адже цим людям, як видно, дуже важко буде зрозуміти одну елементарну істину: для того, щоб стати улюбленими, необхідно самому навчитися любити.

Багато людей, не знайшовши в світі такої любові, про яку говорить апостол Павло, беруть на себе сміливість стверджувати про те, що кохання не існує. Але ж Ісус, який був месією нагдядном чином нам довів зворотне. І крім нього приклад істинної любові продемонструвало безліч людей: це - і великі йоги Тибету, і мусульманські суфії, і величезна кількість християнських подвижників і святих. Тому аргумент про те, що справжньої любові не існує, насправді виявляється не спроможним. Вся проблема просто-напросто зводиться до того, що більшість людей не вміють любити і не хочуть вчитися любити, адже мистецтво любові - це найвище мистецтво з усіх мистецтв, коли-небудь існували на землі-це мистецтво справжніх аристократів духу, яких на землі - лічені одиниці, і завдяки яким є ще світ на земле- це мистецтво, яке дається від Бога і яке дається Богом людині тільки за однієї обов`язкової умови - наявність істинної віри в Нього, яку апостол Павло називав «всеозброєнні Божим»: «Нарешті, братія мо і, зміцняйтеся Господом та могутністю сили його-зодягніться в повну Божу, щоб вам можна було стати проти хитрощів діавольскіх- тому ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти духів злоби піднебесних . Для цього прийміть зброю Божу, щоб ви могли протистояти в день злий і, все що подолав, встояти. Отже, стійте, підперезавши стегна свої правдою, і зодягнувшись у броню праведности, і обувшісь ноги в готовість Євангелії світ-А найбільш над усе візьміть щит віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого- Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже - всякою молитвою і прощенням часу моліться духом, а для того пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих »(Еф. 6: 10-18).

Ми вже вказували на те, що основною перешкодою до просвітління є егоїзм. Саме тому Тора є основною інструкцією і методикою веде до просвітління, так як суть її - навчити людину любити, а для цього необхідно - перемогти особистий егоїзм. Саме Тора вирощує в людині Людину і зводить його на новий етап еволюції, який очікує людини після остаточного просвітлення, і який іменується в езотериці набуттям Царства Небесного. Але це - тема для окремої розмови, до якого ми, можливо, повернемося в іншій книзі.

Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Критерії справжніх навчань, пророцтв і віросповіданьКритерії справжніх навчань, пророцтв і віросповідань
Ігор чебанов «різдво христове і космічне колесо сансари»Ігор чебанов «різдво христове і космічне колесо сансари»
Кращі книги про коханняКращі книги про кохання
Розгадка формули коханняРозгадка формули кохання
Мудрість полягає в любовіМудрість полягає в любові
» » Суть тори
© 2021 henuathatsit.ru