henuathatsit.ru

Чебанов игорь «сутнісна і прикладна духовність»

Чебанов Ігор «Сутнісна і прикладна духовність»Ця стаття пишеться для того, щоб читач з усією ясністю і визначеністю вловив принципову різницю в підходах до духовності, мотивації просування цим шляхом і кінцеві цілі, вже сьогодні надихають і структурують наше життя. Тут проходить свого роду «вододіл», який визначає напрямок течії нашого життя, як гора визначає напрямок течії річок. Наше самовизначення в цьому питанні самим прямим чином вплине на нашу духовну долю (в тому числі і за межами нашої тілесного життя на Землі).

Почнемо з сутнісної (по-іншому - сутнісно-орієнтованої) духовності. Для людини, що йде по цьому шляху, духовність є абсолютною цінністю життя, і присвятити їй всього себе без залишку і без домішки іншої мотивації - є необхідна і чудове по красі, чистоті, справедливості умова залучення до Святої Істини, Вічного Життя, прилучення до самого Бога . Для такої людини характерна постійна систематична робота над собою, бо саме МИ САМІ ЗІ СВОЇМИ БАЖАННЯМИ і є та перешкода, яка відокремлює маленьке особистісне «я» від великого божественного Я, сповненого любові, чистоти і мудрості.

Цей процес (незрима внутрішня робота по перетворенні себе) йде постійно і є самоцінним, так як такий душі зрозуміло, що звичайне життя є не зовсім життям, а деякою школою, підготовкою до повноцінної за якістю, змістом і чистоті почуттів і відносин життя космічного масштабу, не закінчував зі смертю тіла. У невесільних одязі на весілля - з`єднання душі з її Творцем - приходити негідно і карається. Тому приведення свого емоційного і ментального світу в стан, очищене від думок і почуттів, наведених низькими (меркантильними, егоцентричним) енергіями, є необхідною умовою духовного зростання.

Чебанов Ігор «Сутнісна і прикладна духовність»Для душі, що йде по шляху сутнісної духовності, дорогоцінні слова: «Я є Шлях і Істина і Життя» сказані Христом, а також слова про те, що перш за все слід шукати Царства Божого, а все інше додасться. Причому Царство Боже знаходиться постійними зусиллями, спрямованими на те, щоб кожен день, годину і навіть хвилину, растождествляться з усіма своїми особистісними мотивами, стереотипами, напрацюваннями та звичками, тобто з усією своєю внутрішньою «начинкою» і в молитовному зверненні зі смиренням (мирним прийняттям відбувається подієвості дня, хоч би якою вона була), просити у Бога наставляти нас через Святого Духа.

Такий стан Душі і є друге народження від Духа істинного. Чи не народжені таким чином, тобто кардинально не змінили свою життєву основу, в Царство Боже не потрапляють, тому що самі не пропонують Богу можливість царювати в їх душах, а поки ще триває час вільного і добровільного вибору свого життєвого шляху, даного світу милістю Божою. Тому наш добровільний вибір встановити чи царство Бога для самого себе або залишитися під владою своїх цілей, звичок і бажань, і продовжувати дозволяти їм царювати над собою, виявляється найважливішим вибором, який ми можемо зробити в житті.

Альтернативою сутнісної духовності є прикладна духовність, дуже широко і різноманітно представлена ​​в сучасному світі. Прикладна духовність може бути названа так тому, що прикладається (застосовується) для здійснення будь-яких планів і цілей, поставлених людською особистістю перед собою. Тут важливо зрозуміти, що саме ПЕРЕД, а значить ці цілі є рефлексіруемимі, тобто відображають щось зовнішнє по відношенню до «Я є». Справжні духовні цілі нерефлексіруеми принципово, бо вони лежать всередині того, хто в нас бачить, чує, відчуває, тобто всередині самого живе я як початкова його природа.

Тому в істинної духовності і не може бути дилеми між засобами і цілями ( «чи виправдовує красива мета непорядні засоби її досягнення?»), Тому що немає зовнішньої мети, для досягнення якої вибудовуються певні стратегії і тактики досягнення.

Різноманітність можливих зовнішніх цілей дуже велике - від сімейно-побутових програм і завдань, до зростання особистого могутності, багатства і влади, надможливостей за рахунок розвитку енергетики і отримання різних присвят, до ідей світового панування і глобального контролю. Для досягнення цих цілей відбувається взаємодія з різними енергіями і жителями верхнього і нижнього світів, і полягають різні взаємовигідні угоди з ними.

Чебанов Ігор «Сутнісна і прикладна духовність» Чебанов Ігор «Сутнісна і прикладна духовність»

Ці інструменти використовуються для залучення грошей, здоров`я, успіху, облаштування особистого життя, задоволення цікавості і потреби в яскравих нових враженнях, для розширення творчого потенціалу або одержання перемог над суперниками в різних сферах. Причому мода на таке вирішення життєвих питань схоже зростає. Сюди ж відносяться будь-які знання як наукового, так і ненаукового порядку, якщо вони не дають очищення душі. Знання потрібні для того, щоб очиститься, а не для того, щоб навантажитися.

Звичайно, серця людського ніхто не відає крім Бога, і не можна по зовнішньої діяльності по істині знати про глибинний джерелі людського дії. Наші очі бачать лише зовнішню оболонку форм. Наскільки ми можемо прозрівати в глиб явищ напряму залежить від нашого духовного рівня. Оскільки Істинне Знання є атрибут Божественної повноти, то наші прозріння про будь-яких явищах, в тому числі соціокультурного і міжособистісного порядку, відносні і ілюзорні. Слова «не судіть, і не судимі будете» дуже ємко і зрозуміло звучать в цьому контексті.

Важливо оцінити, до якого саме виду духовності відносяться мотиви, провідні нас по шляху саморозвитку і самореалізації, для того, щоб зробити свій вибір, про який не доведеться шкодувати НІКОЛИ.

Чебанов Ігор «Сутнісна і прикладна духовність»

Автор:
Чебанов Ігор Вікторович
Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Як позбутися від неприємностейЯк позбутися від неприємностей
Від чого залежить доля людиниВід чого залежить доля людини
Як слова, які ми думаємо, впливають на наше життя?Як слова, які ми думаємо, впливають на наше життя?
Як будувати життяЯк будувати життя
Ігор чебанов «звернення до бога і божественного»Ігор чебанов «звернення до бога і божественного»
» » Чебанов игорь «сутнісна і прикладна духовність»
© 2021 henuathatsit.ru