henuathatsit.ru

У що вірю я - фізик і математик владимир кіціс

Відео: З ЦИМ треба кінчати - Жак Фреско - Проект Венера

Попи і екстрасенси часто посилаються на те, що життя без віри і надії, мовляв, порожня.

Але я не можу сказати, що я ні в що не вірю - аж ніяк. Я вірю в теорію відносності, в квантову механіку і квантову електродинаміку і в побудовані на них теорії твердого тіла, рідин і газів, в створену мною алгоритмічну психологію (яка, до речі, прекрасно пояснює вірність тези попів і екстрасенсів, що життя без віри і надії порожня ).

Ще я вірю, що душа і думки - це процеси в мозку людини, і відповідно, вони вмирають разом з мозком. І якщо людина хоче реального безсмертя частини своєї душі - він повинен створити безсмертні твори мистецтва, які знайдуть відгук у душах людей і відобразять частина його душі в їх душі після його смерті. Мені вдалося створити такі твори, бо душа моя аж ніяк не порожня.

Ще я вірю в те, що потребують вірі в бога тільки вбогі духом - бо життя їх порожня і безглузда без такої віри - і вони недостойні реального безсмертя в душах інших людей, яке можуть собі завоювати люди духовно багаті, створивши великі твори мистецтва.

Ще я вірю в те, що віра в бога і в тонких світів ставить кордон людського пізнання: на будь-які нестереотипні результати експериментів є відповідь - «так захотів бог» або «цей вплив тонкого світу». Тому віра в бога і в тонкий світ шкідлива людству.

На цьому місці мені зазвичай задають питання: «Як же так? Більшість великих умів вірили в Бога! Візьміть, наприклад, Ньютона! »

Хто це Вам сказав, що великі уми вірили в Бога? Це говорять попи ... Ейнштейн, Шредінгер і Планк в Бога не вірили. А що стосується вчених доейнштейновской пори - то адже наука була тоді інший. Наука раціонально пояснювала світ з точки зору стереотипів мислення і чудес не містила. Тепер же мета науки - пізнавати саме чудеса. А релігія та езотерика повністю задовольняють спрагу чудес в людині - тому вони заважають жадобі пізнання в сучасному науковому.

Я вже неодноразово говорив про це - наука з часу Ньютона змінилася. Змінився і склад вчених. Зараз хто вірить в Бога вчений - біла ворона!

Тут мені зазвичай говорять: «Наскільки нам відомо, наука чудесами не займається! А Ви говорите - мета науки пізнавати саме чудеса ... Щось тут не так! »

На це я зазвичай відповідаю так ...

Вибачте, але Ви абсолютно безграмотні в сучасній науці. Сучасна наука - це суцільні чудеса. Просвічений Вас. Наприклад, швидкість світла постійна в будь-яких координатних системах, що рухаються одна відносно одної з будь-якими швидкостями. Наприклад, електрон, вистрілений з електронної гармати на екран, якщо між екраном і гарматою варто стінка з двома отворами, пролітає НЕ через один з отворів, а через обидва отвори. Ну і т.д. - перераховувати чудеса суч. науки можна до нескінченності. Наука не вірить в чудеса - вона досліджує їх і робить висновки, що дозволяють проектувати суч. комп`ютери, будувати суч. ядерні електростанції, проектувати суч. пилососи та пральні машини, створювати засоби від комарів, кліщів і тарганів, лікувати рак - ну і т.д.

«Стривайте, але ж Ейнштейн говорив, що між наукою і релігією немає і не може бути протиріч - одне доповнює інше. Наука без релігії аморальна, релігія без науки сліпа - так він говорив! »


Так, він сказав так. Але справа-то в тому, що сам Ейнштейн в бога не вірив - і нічого вдіяти з цим не можна. Він сам не міг з цим нічого вдіяти. Коли його запитали вже в кінці життя, де ж в його картині всесвіту Бог - він відповів, що в гіпотезі бога його теорії не потребують.

А щодо того, що між наукою і релігією немає протиріч - це він дурість споров, оскільки психолог з нього був поганий. Інакше він би, звичайно, помітив, що релігія дає людині чудеса, чудесность яких очевидна - а наука дає чудеса, чудесность яких неочевидна. Тому діти і підлітки, які прагнуть до чудес і талановиті в науці, познайомившись з релігією, в науку вже не підуть. Тобто релігія і наука - конкуренти в боротьбі за мізки дітей.

«Але не можна ж усіх дітей змусити займатися наукою. Хтось здатний до науки, хтось - до гуманітарних галузей знань, а хтось і ні до чого не здатний! »

Вибачте, але через 50 років нафта на Землі закінчиться. Розпочнеться століття ядерної енергетики. Ви що - гуманітеріев поставите управляти ядерними електростанціями? Знадобиться принаймні 2500 вчених-фізиків і 10000 вчених-хіміків - зауважте, я маю на увазі тільки великих вчених - для ядерної енергетики. Звідки Ви їх візьмете? Визначити в дитинстві, талановитий дитина до сучасної фізики і неорганічної хімії, неможливо. Можна визначити тільки, чи готовий він працювати заради осягнення чудес, які він любить (їх любить майже кожна дитина). (Відомо, що Ейнштейн і Шредінгер в шкільному віці вундеркіндами аж ніяк не були - а Ейнштейн навіть вважався тупим дитиною.) Нічого іншого в дитинстві не визначиш. Отже, величезні маси дітей повинні залучатися до вивчення фізики і неорганічної хімії.

Чудеса науки неочевидні в сенсі своєї чудесности - тобто неочевидно, що вони суперечать стереотипам мислення. Діти цього без спецпідготовки не відчувають. А релігія та езотерика пропонують дитині чудеса, чудесность яких очевидна. Отже, якщо нинішній стан з пропагандою релігій і езотерики триватиме - діти підуть в релігію і в езотерику, причому підуть саме діти талановиті, тобто готові працювати заради улюблених їм чудес. Звідки ж візьмуться таланти в науці? Їх не буде!

«Стривайте, але як Ви без релігії, що дається дітям, будете підтримувати принципи« Не убий »і« Не вкради »в суспільстві? Релігії визначають моральність і моральність суспільства, вони задають моральні цінності - і забезпечують низький рівень злочинності! »

Що стосується злочинів - то Ви не гірше за мене знаєте статистику - в основному злочини скоюють люди, які вірять в бога або готові в нього повірити, опинившись у в`язниці. Релігія ніколи не давала людству захист від злочинів. Ну і куди поділися всі Ваші аргументи? А крім того, я відчуваю над Вами гігантське моральну перевагу - Ви все намагаєтесь стверджувати, що заради гіпотетичної захисту людства від вала злочинів народ треба обдурити - я ж кажу народу правду. І суспільство за те, що я позбавив його від обманюють народ релігійних ватажки, поставить мені пам`ятник!

Але головне - якщо не давати дітям релігії і езотерики, то буде кому керувати ядерною енергетикою і виробництвом урану-235, і не буде ні чорнобилів, ні забруднення природи. А якщо давати дітям релігію і езотерику - то нас чекають Чорнобилі у великій кількості і хвороби від забруднення атмосфери і води відходами хімічних виробництв.

А що стосується моральності - покладайтеся на принципи гуманізму. Діти їх сприймають позитивно і без релігії.

«Стривайте, але як же Ви зупините злочинність без страху Божого?»

Про злочинності ми вже говорили: більшість злочинців, які роблять особливо тяжкі злочини - це люди або вірять в Бога, або готові в нього повірити, опинившись у в`язниці.

І потім - злочинність забирає менше життів, ніж понесе солідна ядерна катастрофа!

Найбільше мене обурює головне чудо майже всіх релігій - всемогутній і всезнаючий бог, який може керувати світом - але не управляє з тих чи інших причин.

«А як Ви ставитеся до буддизму? Бог в буддизмі не всемогутній і не відає! »

В буддизмі вистачає інших чудес - чудо реінкарнації, чудо Карми, в сучасному буддизмі - ще й чудо нірвани, їх підносили не як вічна смерть душі людини, а як злиття душі з усім Космосом. І потім - не забувайте, що від буддизму пішла вся сучасна езотерика! Біополе, енерго-інформаційне поле Землі, телепатія - все це пішло від буддизму!

«Не знаю ... Я за те, щоб надати людям свободу вибору між релігією, езотерикою і наукою ...»

Дітям не можна надавати свободу вибору. Якщо дати дітям чудеса езотерики і релігії - в науку вони вже не підуть. А між тим, як Ви вже зрозуміли, напевно, всі діти повинні займатися наукою - інакше необхідної кількості вчених в світі не буде, і світ чекає катастрофа.

«Буддисти кажуть, що Будда говорив про відносність і що« Таємна Доктрина »- настільна книга сучасних буддистів - була настільною книгою Альберта Ейнштейна!»

Брешуть буддистські проповідники! Ніколи «Таємна Доктрина» не була настільною книгою Альберта Ейнштейна! Він не став би втрачати час на істеричний марення Олени Реріх і пані Блаватської!

А то, що Будда говорив про відносність - не має ніякого відношення до теорії відносності Ейнштейна. Навпаки. Будда стверджував, що взагалі все відносно і все може бути - теорія ж відносності ставить жорсткі рамки, виділяючи сталість швидкості світла і теорію гравітації в ранг світових законів.

Буддизм вкрай шкідливий ще й тому, що заперечує дотримання яких би то ні було законів природи - а значить, і вивчати науки безглуздо! Саме такий висновок зробить дитина ...

Ще раз повторюю - все діти повинні займатися сучасною наукою з її чудесами і їм не можна давати езотерику і релігію!
Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Коли з`являється душа у плодуКоли з`являється душа у плоду
Як переселяються душіЯк переселяються душі
Як на фото виглядають душіЯк на фото виглядають душі
Навіщо закривають дзеркала, коли помирає людинаНавіщо закривають дзеркала, коли помирає людина
Рідна мова: чарлі чаплинРідна мова: чарлі чаплин
» » У що вірю я - фізик і математик владимир кіціс
© 2021 henuathatsit.ru