henuathatsit.ru

Релігія і віра: від віри до довіри, від теорії до живого досвіду

Відео: Проповідь Юрія Стогніенко - Релігія і віра. християнство

Релігія і Віра: Від Віри до Довірі, від Теорії до Живого ДосвідуДеякі люди придумують Бога, тому що хочуть покладатися на когось крім себе: вони ще незрілі і безвідповідальні. Бог - це їх потреба з області психології, а не питання істини. В такому випадку, Людина створює Бога за своїм образом і подобою, а не навпаки. Бог європейців, Бог арабів, Бог китайців - кожен з них найбільш підходить цих регіонів за своєю філософією, співвідноситься з їхнім способом життя: створюється Бог за потребами.

Хіба хтось буде придумувати "незручного Бога"? .. Це - так звані релігійні, або віруючі. Віра несе їм справжню впевненість у безпеці, це їхня мрія, без віри їм самотньо. Але їх Бог - це їх Бог, а не Божественність Реальності. І сьогодні релігійних людей все менше, тому що людство повзрослело.

Деякі люди придумують Бога базуючись не на психології, а на розумі. Створюють великі теорії, філософію, створюють релігію як твір мистецтва. Це - абстрактна релігія і віра. Вона не змінює життя людей: є різні слова про Бога різних людей, але життя цих людей по всьому світу в загальному однакові. Люди хочуть знайти концепцію, яка стане їх істиною, з якої вони скажуть: "тепер я знаю життя, можна відпочивати і на всі питання, якщо що, відповідати саме цією концепцією".

Але цю концепцію людина може з часом міняти, в залежності від потреб і настрою. Справжні ж Релігія і Віра стають реальністю людини, його особистістю, вони входять в його життя повністю і направляють її до служіння справжньому Богу, якого неможливо придумати, але який відкривається сам, як він Є.

Релігія не від психології, релігія не від розуму: так з`являється третій тип віруючих людей. Їх релігія і віра вимагають від них справжніх зусиль. Так починається їх власний шлях. Вони приймають рішення вийти на прямий зв`язок з Богом: Людина приймає виклик Бога, і сам викликає його. Це живий божественний досвід! Чи не теоретичний, що не придуманий кимось ще, не досвід історії і традиції. Людина кличе Бога по імені, а не називає його "Богом", як все. Його Бог реальний, він помітний, його присутність очевидно. Ісус кликав Бога "Батьком" - але це відносини Ісуса і Бога, вони не мають до тебе відносини. Людині необхідний його власний, живий, реальний досвід, відомий тільки йому. Це відбувається через Довіра ...

Віруючий розум недосконалий, але довіряти досягає просвітління. Довіра може бути тільки особистим, а віра чиєї завгодно. Віра може бути схильна до сумніву, а довіра непохитно, так як воно є частиною життя! "Новий етап пробудження" направляє вас до єднання з Вашим Богом, до набуття особистого божественного досвіду, не пропонуючи вже готову віру або філософію, тому що вони вам не підійдуть: потрібна особиста, живе, реальне. Істина сама шукає вас! Але не намагайтеся підлаштувати її під себе, а відкрийтесь її потоку. Життя нескінченна, а віра обмежена. Довіра охоплює весь світ! ..


джерело:
Олександр Лістенгорт «Новий Етап Пробудження»
Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Чому не можна відспівувати самогубців в православної церквиЧому не можна відспівувати самогубців в православної церкви
Доказ богаДоказ бога
Від чого залежить доля людиниВід чого залежить доля людини
Чому в біблії наводиться багато імен богаЧому в біблії наводиться багато імен бога
Чим відрізняється віра для християн віри для мусульманЧим відрізняється віра для християн віри для мусульман
» » Релігія і віра: від віри до довіри, від теорії до живого досвіду
© 2021 henuathatsit.ru