Деякі моменти Біблії повинні розглядатися не дослівно, але образно. Необхідно розуміти, що дні творіння Богом світу в Біблії не мають на увазі собою відрізок часу в 24 години (добу). Справа в тому, що сонце, місяць і зірки з`явилися тільки на четвертий день творіння. Отже, до цього часу говорити про день в звичному людському розумінні неможливо. Значить залишається мислити день творіння як відрізок часу. Яким він був по тривалості, невідомо. Можна стверджувати, що планета формувалася тисячялетіямі або навіть великими проміжками часу. У цьому сенсі можна говорити про еволюціонізм планети, так як в даний час доведено, що світ розвивався. Християнство не відкидає цього, але доповнює тим, що планета розвивалася за певними законами, встановленим Богом. Не випадково в Святому Письмі говориться про те, що у Бога один день як тисяча років, і тисяча років як один день. Тому не варто думати дослівно день творіння в сучасних тимчасових категоріях.

Відео: Створення світу Богом

У перший день Бог створив видимий небо (як атмосферу) і світло. Це світло був не наслідком існування небесних світил, але дією божественної благодаті. З`явився день і ніч.

Другий день був ознаменований створенням земної тверді.

Третій день - створення суші і морів, а також рослин. Необхідно розуміти, що сонячного світла ще не було. Тому рослини отримували якийсь інший джерело світла (так можна трактувати Хрістіансен оповідання). Ймовірно, їм міг бути той самий божественне світло. Зелень, дерева і рослини могли творитися Богом перш решти тваринного світу ще і для того, щоб земля була підготовлена ​​до сприйняття інших різноманітних живих істот.

На четвертий день з`явилися небесні світила: сонце, місяць і зірки.

Відео: Походження світу (МПДА, 2015.05.05) - Осипов А.И

У п`ятий день творіння світу ознаменувався розвитком різних форм живих істот, а на шостий день була створена людина.

Як вже було сказано вище, в рамках кожного дня відбувалися процеси еволюціонування видів живих істот. Однак все це було піддано загальним природному закону, встановленому Богом. Ще Дарвін говорив, що саме Господь є причиною виникнення деяких еволюційних процесів, так як в Бога початок ланцюга освіти живих істот.

Відео: Створення світу і наукові дані

Таким чином, вчення Церкви не суперечить науці в теорії про багатомільйонний становленні світу (виняток може становити лише факт походження людини від безпосередньої дії Бога на шостий день творіння, спрямоване на створення унікальної нової особистості, яка має духовними якостями і носить в собі образ і подобу Творця) .