henuathatsit.ru

Животворяща сила молитви

Відео: Молитва. Сила Молитви. Енергія життя (електрична). Постійна Бога

Молитва є усвідомлення Вічності.
Агні Йога

Животворяща сила молитвиЦя стаття про те, що безпосередньо стикається з нашим Вищим Я, і зачіпає таємну суть нашого існування - про молитві.

«Людина, що творить молитву, перестає бути людиною, він стає ангелом, бо у нього виростають крила».
Микола Панчишин «Дотик до світла».

Сучасна людина живе розумом. З самого народження дитина знайомиться з безліччю навчальних систем. Іграшки, книжки, дитячі електронні пристрої, азбука з картинками ... розум потребує схемах і інструкціях, тільки тоді він відчуває себе комфортно.

Якщо по якомусь питанню інструкції немає, або розум її не розуміє, це питання для розуму не дозволили. Людина, що живе тільки розумом, зупиняється щоразу, коли інструкції закінчуються.

Такою людиною легко керувати. Йому просто потрібно видати достатню кількість інструкцій, на всі випадки життя. Тоді він не буде думати і застосовувати свої творчі можливості, а значить, ніколи не торкнеться висоти власного Духа і ніколи не дізнається себе справжнього, і не поманить його почуття польоту широко розправлені крила.

Нам же пояснили в школі, що люди літають тільки на літаках. Більшість в це вірить. А в дитинстві кожен мріяв про килимі літаку, чарівних туфлях, або на драконі політати ...

Коли дитині читають казку, він представляє образи і події, творить свій світ, живе в ньому і змінює його так, як хоче його серце. Сучасні діти, при всьому достатку наочних посібників втрачають здатність мріяти, тому що на будь-яке питання є ілюстрований відповідь.

Готовими схемами задовольняється розум, мозок, але не Душа, і тому багато людей приходять до внутрішнього конфлікту. Не важливо, як живе людина, незадоволеність тим, що є, і прагнення, а часом пекуче бажання отримати те, чого немає, властиві зараз дуже багатьом. Не буду говорити, що це особливість нашого часу, це було завжди, просто в наш електронний століття це посилилося. Від цієї «незадоволеності» життя стає важкою і важкою, повної страждань і претензій до світу, а це не те наповнення, яке зробить людину щасливою.

Більшість людей живе в постійній суєті. Вони зайняті нескінченними важливими і потрібними справами. Ці справи повністю займають свідомість і здаються настільки важливими, що все інше стає другорядним. Більшість цих справ стосуються фізичного існування, і турботи про його комфортності. Що при цьому відбувається з Душею і як реалізується мета її втілення, в суєті не помітно.

Незадоволеність зростає, а люди знову її приписують недостатності комфорту і роблять ще більше, щоб не чути Душу ... Не чути справжній голос самих себе.

І тільки коли відбувається щось таке ..., з чим мозок не може впоратися, коли подія не вписується в рамки комфортного існування, людина згадує про те, що він - частина Всесвіту і в цьому Всесвіті є Сила, набагато потужніший за його, і що без неї існування людини безглуздо і дуже вразливе. І тоді людина піднімає очі до неба і з глибини серця кричить: «Господи, допоможи!»

- Життя Є.
- Чи є їй справу до образів, до ілюзій? Чи знає Вона про їхнє існування?
- Ні!
- Якщо Життя Є, чи означає це, що Вона знає тільки саму себе?
- Так!
- Чи знає Вона про зірок? Чи знає Вона початок і кінець? - запитав я. - Простір і час?
- Життя Є. На віки вічні. Ні.
- Чи знає Життя Діккі Баха?

Довге мовчання.

- Вона не знає моє тіло.
- Чи знає Вона ... твою адресу? твою планету? твоє ім`я?

Він засміявся.

- Ні!
- Чи знає Життя тебе?
- Вона знає ... моє життя, - сказав він. - Вона знає мою душу.

Річард Бах «Втеча від безпеки»


У момент, коли схеми та інструкції не працюють, з нас злітає величний наліт нашого егоїстичного «Я» і відкривається те, що істинно і безсмертне - наша вічна Суть, і ця Суть говорить з Богом.

Звертаючись до Вселенського Свідомості ми долучаємося до Всьому, Що Є, і стаємо могутні, тому що в цей момент ми стаємо справжніми. Молитва - це розмова з Богом. Бесіда, в якій відбувається обмін енергією та інформацією, обмін потоками життя, тому що Бог завжди відповідає і Душа чує ці відповіді! Коли людина молиться, він тягнеться до Бога своєю Суттю і цей рух і є справжнє життя.

«Це зв`язок між Небом і Землею, відображена сказаним словом, це порив серця, відкриває браму до Вічного, це злиття зі своїм Вищим Я, це відчуття пульсації Космосу, це потік Благодаті, що ллється через нас на Землю. Молитва - це найвірніший друг і наймудріший порадник, це визнання в любові, це шепіт Вічності, це дотик до таємниці Буття »...

Микола Панчишин «Дотик до Світла»


Для багатьох людей молитва - це атрибут релігії, і вона підпорядкована прийнятої в цій конфесії схемою, а все, що схематизовано, як правило, вже не має в собі життя. Якщо читати молитву, не розуміючи її суті, спотворюючи слова і подумки відволікаючись, думаючи про щось інше, то така молитва нікому не потрібна. Читання канонізованих текстів та вчинення загальноприйнятих ритуалів також далеко від Істини, як і життя в суєті. По суті, молитва без серця, це і є суєта, тільки словесна.

У молитві, яка серцем призначена Богу, кожне слово - музика сфер, і музика ця народжується з глибини почуттів. Тому молитва, вимовлена ​​своїми словами, щира і передає почуття Тому, до Кого вона звернена, завжди цінна і дієва. Не важливо, якої релігії Ви віддаєте перевагу, якою мовою Ви моліться, вимовляєте Ви власний текст, або це молитва, яку використовують уже давно. Важливим є те, з яким посилом і наскільки щиро Ви це робите.


Зазвичай прийнято в молитві просити Бога про щось. Адже багато хто звертається до Нього по своїй крайній нужді, а без потреби і не звертаються. І мало хто згадує про подяки, а подяка - це діамант людського серця. Подячна молитва наповнює людини любов`ю і робить його живим, справжнім. Істинно багатий той, хто вміє Благо-Дарувати.

Як би там не було, потрапивши в простір-час, - сказав я, - ми вільні вірити, що ми існуємо незалежно і самі по собі, і стверджувати, що Принцип Чисел - нонсенс.

Він кивнув, збираючи все разом.

- Принцип не помічає простору-часу, - сказав я, бо простір-час не існує. Для нього не існує таких речей, як святотатство або єресь, або богохульство, або безбожництво, або неповагу, або огиду. Принцип не будує храмів, що не наймає місіонерів і не затіває воєн.
- Йому все одно, - неохоче повторив він.
- Він не помічає ігор, які так важливі для нас - сказав я. - Можеш перевірити. Повернись так, щоб стояти спиною до безкінечного Принципу Чисел, Безсмертної Реальності числові Буття.

Він перемістився, трохи повернувшись вліво.

- Голосно скажи: Я ненавиджу Принцип Чисел!
- Я ненавиджу Принцип Чисел, - сказав він без особливої ​​впевненості.

Нічого не сталося.

- Значить, ми можемо ігнорувати Принцип, можемо його ненавидіти, сварити, повставати проти нього, - сказав я, - і навіть знущатися над ним. У відповідь - ні найменшої ознаки Грома Небесного. У чому ж справа?

Він надовго задумався над цим.

- Чому Принцип виявляє байдужість? - запитав я.
- Тому що він не прислухається, - сказав він нарешті.
- Тобто ми можемо проклинати його безкарно?
- Так, - сказав він.
- Неправильно.
- Чому? Адже він не слухає!
- Він не слухає, Діккі, - сказав я, - але слухаємо ми! Коли ми повертаємося до нього спиною, що відбувається з нашою арифметикою?
- Нічого не складається?
- Нічого. Щоразу відповіді виходять різними, бізнес і наука гинуть в плутанині. Варто нам відкинути Принцип, як від цього починаємо страждати ми самі, зовсім не Він. Але повернися до Принципу, і в ту ж мить все запрацює знову.

Нікому не надсилається ніяких випробувань, немає ніякої кари, немає Грома Небесного. Повернення до Принципу раптово вносить порядок в усі наші підрахунки, бо навіть в іграх ілюзорного світу він зберігає свою реальність.

Річард Бах «Втеча від безпеки»


Молитва - це звернення до Серця Бога. А серце не чує слів, але відчуває живу енергію, то почуття, яке ми вклали в своє звернення. І на те, що ми посилаємо і йде відгук. Якщо це щира благання про допомогу, то приходить допомога, якщо це щира подяка, то Благо приходить у відповідь, а якщо це одкровення, то одкровення у відповідь і приходить. Серце Бога спілкується з нами завжди і відповідає на наше послання, якщо воно щире. А якщо немає нашого звернення, то і адресного послання немає.

Деякі люди думають, що їх життя важке, тому що Бог забув їх. Але все йде з точністю до навпаки. Коли людина занурюється в суєту, не чує свою Душу і і не звертається до Бога в своєму серці, то він сам забуває Бога і його життя стає важка, важка і безпросвітна.

Бог не може забути або згадати нас, тому що це не персоналія, а живе свідомість, що пронизує все суще. Він не володіє пам`яттю, а лише відповідає на той посил, який отримує від нас. Він не може любити нас більше або менше, Його любов абсолютна і всеосяжна. Питання, чи приймаємо ми її і впускаємо ми цю любов у своє життя? Наша віра, прагнення до Бога, наша щирість і потреба в спілкуванні з Ним потрібні не Йому, а нам.

Неможливо бути самотнім і нещасним, перебувати в страху або в депресії, якщо знаєш, що Бог з тобою і його присутністю наповнена життя. Але для того, щоб так було, потрібно впустити Його в своє життя, в своє серце! Дозволити Йому зробити ті зміни в нашому житті, про які ми мріємо і просимо Його.

Один мій клієнт, колишній наркозалежний, довго не міг зрозуміти, що значить «впустити Бога в своє життя». Він намагався ходити до церкви, дотримуватися церковних обрядів, переводив себе тривалими моліннями, навіть в паломники податися хотів. Але нічого не відбувалося.

Одного разу він прийшов дуже схвильований і розповів:

«Я раптом зрозумів, що Бог крутіше уряду, бандитів, мафіозі і супергероїв. Він крутіше всіх і він нічого і нікого не боїться і у нього все є, і він мене любить! І якщо я покличу Його в своє серце, буду завжди з Ним, то мене ніхто не зможе зачепити і мені нема чого боятися і нема про що турбуватися, ВІН вже мене любить, прямо зараз. Він не чекає, що я стану краще, ніж є, що я стану іншим. Він уже зараз мене любить, такого, який я є.

Хтось вважає мене відморозком, пропащим людиною, не вартим, а Він мене любить і не чекає від мене нічого. І мені більше нічого не треба! Не треба доводити, що я змінився, не треба бігти від себе або звинувачувати себе за минуле.

Домагатися чийогось визнання або поваги, тому що мене любить Бог! Він зі мною! Вже зараз зі мною! І це круто, дуже круто, крутіше за все, що може бути! ».

Після цього його життя змінилося. Він знайшов себе і зрозумів своє призначення. Зараз займається улюбленою справою і цілком щасливий.

Коли ми просимо Бога про щось, це ще не означає, що ми впускаємо Його в своє життя. Ми допускаємо Його присутність в силу потреби. Важливо пам`ятати про Нього, звертатися до Нього і бути з Ним не тільки в момент потреби, а кожен день, кожну мить свого життя.

Любов до Бога - це не відвідування церкви або мечеті, не страх перед покаранням або жертвопринесення в його честь, це не пости і самобичування, це прийняття всього, що Він створив і радість від причетності до цього. Найтяжчий гріх - це зневіра, тобто невдоволення собою і світом і відсутність радості від життя.

Я не закликаю вас радіти всьому підряд, але без радості Душа жити не може. І коли людина шукає радість і прагне наповнити нею життя не тільки свою, а й тих, хто поруч, життя стає прекрасним і дивовижною.

Зазвичай люди моляться про якісь блага, про здоров`я, про щастя, про виконання бажань. Але ж про радості теж можна молитися і про те, щоб Ви змогли впустити Бога в своє життя і усвідомили, як це. Я знаю багатьох людей, в житті яких молитва зіграла ключову роль. Вона піднімала хворих з ліжка, повертала людям роботу, сенс життя, любов і наповнювала життя радістю.

Я сама - не виняток. Я кожен день зізнаюся Богу в любові і щовечора, перед тим, як заснути дякую Йому за все, що в цей день відбулося, незалежно від того, приємні це події чи ні. Я роблю це, тому що життя - це дар. І в житті відбуваються різні події. Так, бувають такі ситуації, що важко знайти в собі сили, щоб подякувати Богові за них. Але коли я все-таки кажу слова подяки, знаходячи її в своєму серці, я дякую Йому за те, що у всіх ситуаціях Він зі мною і прошу Його ніколи не залишати мене без його присутності і лідерства. І тоді все вибудовується і я розумію сенс того, що відбувається.

Перш ніж закінчити цю статтю, хочу подарувати всім читачам дві молитви. Перша - молитва Томаса Мора, з якою він прожив все життя. Свого часу вона вразила мене своєю щирістю і безкорисливістю.

"Даруй мені, всеблагий Господь палке бажання бути з Тобою! Чи не для того, щоб уникнути негараздів цього нечестивого світу, не для того, щоб уникнути страждань чистилища, не для того, щоб уникнути Ада, не для того, щоб досягти насолод небесних в нагороду за труди мої, але заради однієї лише любові до тебе " .

А інша - прийшла мені згори, як частина однієї з молитовних практик.

Молитва про Дарах Земних:

Душа моя відкрита перед Тобою,
О, мій Батько Єдиний, Ненароджений!
Молю Тебе, даруй ти мені Любов,
І Світло її, в миру відображений.

Нехай все, що є відтепер у мене
Наповниться теплом її чудовим
Нехай всі скарби в моїх руках
Горять її вогнем негаснущім, небесним!

Молю Тебе, Ти радість мені даруй
Нехай кожен день мені серце зігріває
І Сонця промінь, і вітру поцілунок
Сяйво її нехай множить!

Даруй мені щастя споглядати Тебе
В очах кожного з Твоїх Творінь
Даруй мені Шлях, де я знайду Тебе
У безлічі і блиску проявів

Даруй мені почуття, що розфарбують світ
У чудові божественні фарби
Даруй мені мудрість, щоб бачити Життя
Смакуючи істину, відкидаючи маски

Даруй мені мудрість суть твою осягнути
У всьому, що зустріч я дорогою довгою
Даруй мені щедрість, щоб обдарувати
Весь світ сяйвом Духа незгасним

У сяйві Духа знаходять плоть
Всі радісні думки і надії
І Подякою сяє Серце знову
І серця світло іскриться крізь одягу.


Любові вам, щастя і щирої радості. І нехай кожен знайде свою молитву!


Автор:
Лариса Резінкіна,
провідний спеціаліст центру "Сонячний світ"
Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Яку молитву читати, якщо все поганоЯку молитву читати, якщо все погано
Як читати ранкові молитвиЯк читати ранкові молитви
Як почати молитисяЯк почати молитися
Хто написав молитвиХто написав молитви
У чому полягає сила молитвиУ чому полягає сила молитви
» » Животворяща сила молитви
© 2021 henuathatsit.ru