henuathatsit.ru

Цікаві факти про буддизм

hotti55

коли Сіддхартха

народився, мудреці передбачили батькові, що ця дитина буде наділений величезною владою. Він може стати великим государем або мудрецем, якому не буде рівних у світі. Рідні хотіли, щоб хлопчик продовжив царську династію. Дитина жила в розкішному палаці, який оточували райські сади, але ж долю не обдуриш. За легендою наслідного принца облаяли від зла і насильства. Принц не знав, що в світі існують хвороби і старість. Але одного разу юнак побачив жебрака старого, який помирав від невиліковного недугу. Побачене так потрясло парубка, що він вирішив відмовитися від усіх благ мирського життя і присвятив себе пошукам істини або просвітління. Щоб знайти відповіді на питання, чому люди нещасні головне, де знаходиться «джерело» людських страждань.
Сіддхартха

Багато років Сіддхартха поневірявся серед людей, але одного разу під час медитації йому відкрилася істина, що страждання це результат дій самої людини. А людські бажання це джерело всіх бід. Бажання обтяжують душу людини. Якщо людина позбавиться від бажань, тоді він не тільки перестане страждати, але і піднятися. Тільки люди, що ведуть життя повне позбавлень зможуть досягти внутрішньої гармонії. Душа повинна направляти тіло і розум, тому вона вічна. Перероджуючись душа, приносить новому власникові всі минулі гріхи, яких потрібно викупати в майбутньому.

Буддизм - це не релігія

Незрозуміло, навіщо буддизму приписали релігійний статус, адже він не претендує на те, щоб люди поклонялися якомусь богу на ім`я Будда, не змушують відмовлятися від інших релігій. Справжньому Будді не потрібні служителі культу, без яких не може існувати жодна світова релігія. Буддизм це духовна практика, одне з філософських вчень.
буддизм

Буддисти і пацифісти

Здавалося б, обидва напрямки об`єднані однією ідеєю, не завдавати зла оточуючим. Однак на практиці ця ідея, працює по-іншому, якщо пацифісти сприймають «філософію ненасильства» беззастережно, то буддисти, можуть відійти і вжити заходів щоб запобігти зло, якщо таке буде направлено проти них. Досить згадати гучну фільми про ознаки майстрів, які навчали ченців бойових мистецтв, вони не нападали першими, намагалися вирішувати конфлікти мирним шляхом, але якщо їм все таки нав`язували бій, то вони брали його з честю.

Буддизм і медитація

Ще один стереотип, пов`язаний з буддизмом. Багато хто думає, що все буддисти тільки і роблять, що сидять і медитують. На практиці серед шанувальників буддизму лише небагато роблю це регулярно. Далай Лама для буддистів, теж, що Папи Римський в католицтві.

Далай-лама це один з головних представників «тибетського буддизму», шанувальники «інших напрямків» не зобов`язані визнавати духовну владу Далай-лами.
Далай Лама

Буддизм і язичництво

З точки зору загальноприйнятих релігій буддисти є язичниками, але під таке формулювання легко підпадають всі існуючі конфесії, які відрізняються від ісламу, іудаїзму і християнства. Буддистів не цікавлять релігійні суперечки і різні аспекти віри, якими керуються духовні лідери. Відомий афоризм Далай-лами «релігія - це те, без чого, можна жити».

Буддисти люблять страждати

Мазохізм для буддиста не є основною метою, багато хто вважає, що буддисти тільки і думають, як би скоріше перейти в нове життя. Що тільки через страждання буддисти осягають мінливість життя. Духовні лідери і буддисти «зі стажем» розуміють, що світ далекий від досконалості, однак вони не залишаються в ролі пасивного спостерігача, який займається фізичним і моральним самобичуванням.

Буддизм і вегетаріанство

Виходячи з «філософії не насильства», народився ще один стереотип, що буддисти не їдять м`ясо. Що вони взагалі живуть в проголдь. Один з духовних лідерів навпаки агітував за вживання м`яса. І взагалі буддисти не розглядають не належать погано до смачної їжі.

Буддизм і реінкарнація

Можливо, в основу цього міфу ліг неправильний переклад одного з ключових понять - багато буддистів замість слова «переродження» використовують термін «відродження», а ідею про переселення душ в тварин або інших людей підтримують далеко не всі буддистські традиції.
Реінкарнація
Сіддхартха Гаутама - індійський бог. Буддисти Не вклоняйся Сегарсе як думають багато хто. Це людина у якої не було якихось надприродних здібностей. Сам Будда не замивалося про існування Бога. Слово «Будда» означає «пробудження» Сіддхартха це духовний лідер, він ніколи не вимагав якогось особливого ставлення. Будь-яка людина може вірити в бога, але при цьому залишатися буддистом.
медитація

фальшивий Буда

Найпопулярніша статуетка східного бога, яку успішно продають довірливим туристам, забавного чоловічка з неприродно великим животом, помилково або свідомо, назвали Буддою. Справжній Будда жив у скруті, убога їжа не дозволяла йому обзавестися зайвими кілограмами, він ніколи не посміхався. А веселий чоловічок - це герой китайського фольклору монах Хотей, або Будай. Він на шістнадцять століть молодше Будди.

Хотей

Хотей

Інші цікаві факти про буддистів

  1. «Буддизм» з мови хінді, дослівно проводиться як знання. У цьому контексті Будда виступає, як людина наделёдний мудрістю.
  2. Ім`я «першого Будди Махатма Будхен з хінді перекладається як« Велич духу ».
  3. У буддійських монастирях не прийнято готувати їжу.
  4. Зазвичай монахи приймають їжу в якості милостині. Якщо ченці не медитує, то він виходить в «світ» щоб просити милостиню і розповідати про буддизм.
  5. Основна мета буддиста стежити за «чистотою своєї карми», щоб в наступному житті перейти на новий духовний рівень. Якщо людина живе «неправильно», то його гріхи перейдуть в наступне втілення, якому дістанеться погана карма.
  6. Буддисти можуть походити в храм, коли побажають, тут немає певного часу або дати.
  7. «Сестри» не мають права критикувати «братів», а ось монахам дозволено критикувати жінок.

Буддисти, вірять в чотири вічні істини:

  • Все що має душу, страждає.
  • Прагнення до багатства веде до страждання.
  • Людина може відмовитися від бажань.
  • Кожен може звільнитися від бажань.
Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Коротка суть буддизму від бориса грєбєнщіковаКоротка суть буддизму від бориса грєбєнщікова
Пауло коельо «хумі, який завжди хотів більшого»Пауло коельо «хумі, який завжди хотів більшого»
Притча про злом і добром дусіПритча про злом і добром дусі
Езотерична казка про іван-царевич і абсолютному знанніЕзотерична казка про іван-царевич і абсолютному знанні
Втрачаючи це, отримуєш цеВтрачаючи це, отримуєш це
» » Цікаві факти про буддизм
© 2021 henuathatsit.ru