henuathatsit.ru

Зміна релігії. Що за це може бути?

Відео: путин зізнався в тому, що іслам його релігія

У цій статті ми станемо задавати одне питання. А відповідати на нього будуть представники основних релігійних конфесій Росії. Деякі з них входять до Ради із взаємодії з релігійними об`єднаннями при Президентові РФ. Перша наша тема про тих, хто розчарувавшись в одній вірі, перейшов в іншу. Які канонічні правила діють по відношенню до стабільності і порядку, який змінив релігію?

Отець Всеволод Чаплін, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського патріархату:

- За зміну віри слід відлучення від православної церкви. Адже людина сама з нею розлучився, так що відбувається лише констатація факту. Ну а найсумніше для відступника відбудеться після смерті - вічне життя залежить від істинності віри. Хочу зауважити, що деякі хизуються своїм віровідступництво, інші ж змінюють релігію досить тихо.

Якщо ж людина знову захоче повернутися в православ`я, церква його прийме. Для цього він повинен покаятися і відмовитися від своїх помилок, засудити їх. Церква може призначити для поверненця час для покаяння: недопущення до причастя, особливе молитовне правило.

Є спеціальний чин, яким супроводжується повернення в віру: богослужіння для тих, хто відмовляється від помилкових убежденій.Ми сумуємо про що йдуть з нашої релігії, і з радістю приймаємо всіх.

Цитати з Біблії:
«Хто увірує й охриститься,
врятований буде-а хто не увірує,
засуджений буде »(Мрк. 16, 16).
«Хто вірує в Сина, той має вічне життя,
а хто не вірує в Сина не побачить життя;
але гнів Божий перебуває на ньому »
(Ів. 3, 36- пор. Ів. 6, 29).



Муфтій Равіль Гайнутдін, голова Ради муфтіїв Росії:

- У Корані є слова, що в релігії немає примусу. Ми повинні про це пам`ятати. Згідно з нашим священного писання, іслам - 3-е послання Всевишнього. Що стосується першого - це іудаїзм, а друге - християнство. Так ось, іслам увібрав в себе деякі риси цих релігій. Будь народжений спочатку прихильний до Бога, але багато хто не може самостійно вибрати віросповідання. А відбувається це в силу якихось національних або сімейних традицій ... Ну а потім у деяких приходить усвідомлення, що їм близька інша віра. Так що, гріх робить не той, хто з дитинства вихований в інший релігії, а його батьки, які зробили вибір за дитину заздалегідь.

Звичайно, ми не можемо спокійно ставитися до того, коли людина йде з нашої віри. Але неусвідомлений перехід або перехід під впливом тиску інших людей або зручних обставин, ми так само не можемо схвалити. Наприклад, коли людині іслам просто виявляється зручний. Так само ми не прихильники вкрай радикальних заходів, коли родичі мусульмани забивають камінням того, хто прийняв іншу віру. Ми нікого не закликаємо переходити в іншу релігію і не ведемо агітаційну діяльність з переманювання в свої ряди. Підкреслю, що нам важливий усвідомлений вибір.

Цитата: Коран
Сура 2. Корова
104.
О, ви, хто вірує!
(Посланця) не кажіть:
"Райн!" - "Не приведи (від цього)!",
А говорите: "Унзурна!" - "Поглянь на нас!"
Будьте слухняними йому,;
Адже тяжкої буде кара для невірних.
105.
Невірні з многобожників
І з людей Писання (Святого)
Не бажають, щоб на вас зійшла Господня благодать.
Але милістю Своєю Аллах обдаровує тих,
Кого вважатиме Своєю угідь,;
Адже Він - великої щедрості Владика!



Архієпископ митрополит Тадеуш Кондрусевич, ординарій архиєпархії Божої Матері в Москві:

- Відповідно до Кодексу Канонічного Права Католицької Церкви всякий відступник, повністю відкидає християнську віру, а так же єретик, уперто заперечує після прийняття хрещення будь-якої істини, в яку потрібно вірити вірою божественної і католицької, або схизматик, що відмовляється надалі підкорятися Римському Первосвященикові, підлягає відлученню. При цьому особи, публічно відійшли від католицької віри або від спілкування з Католицькою Церквою, і займали до цього ті чи інші церковні посади, відсторонюються від таких в силу самого права.

Розгляду подібних проблем присвячені окремі канони Кодексу Канонічного Права (наприклад, канони 1364-1366), а так само окремі статті і розділи в Катехизмі Католицької Церкви.

Цитата послання: До Євреїв глава 10 «19 Отож, браття, ми маємо відвагу входити до святині кров`ю Ісуса Христа, шляхом новим і живим,
20 який Він знову відкрив нам через завісу, цебто через тіло Своє,
21 маємо й Великого Священика над домом Божим,
22 то приступімо з щирим серцем, у повноті віри, окропивши серця від сумління, і обмивши тіла чистою водою!
23 будемо непохитне визнання надії, вірний бо Той, Хто обіцяв.
24 Будемо уважні один до одного, заохочуючи до любові і добрих справ.
25 Не будемо залишати зборів свого, як то звичай у деяких звичай- але заохочуймося, і тим більше, скільки більше ви бачите, що зближається день той.
26 Бо якщо ми, одержавши пізнання правди, грішимо самовільно, то не знаходиться жертви за гріхи,
27 а ​​якесь страшне сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників.
28 Хто відкидає Закона Мойсея, при двох або трьох свідках, такий немилосердно вмирає,
29 скільки ж більшої муки, думаєте, гіршої муки заслужить, хто потоптав Сина Божого, і за кров заповіту, що нею освячений, і Духа благодаті зневажив!
30 Бо знаємо Того, Хто сказав: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь. І ще: Господь буде судити народ Свій.
31 Страшно впасти в руки Бога Живого! »



Головний рабин Росії Берл Лазар, голова раввинского ради Федерації єврейських громад Росії (ФЕОР):

- Ми виходимо з того, що Бог створив усіх людей різними і кожній людині, кожному народу визначив свою місію в світі. Місія, яку Він поклав на євреїв - дотримання 613 заповідей. Вони згадуються в Торі. Іншим народам Бог велів виконувати 7 заповідей - «заповіді синів Ноя».

Уже це показує, що Бог сам визначив зв`язок кожної людини з тією чи іншою релігією. Якщо ти народився в певній вірі - ти повинен служити Богу на тих шляхах, які Він визначив для тебе з народження.

Перехід в іншу віру, на наш погляд, це порушення задуму, який був у Бога, коли Він давав життя. Нічого доброго з цього не вийде.

Тому, коли до мене або іншому рабина приходять люди, які не євреї, і кажуть, що вони хотіли б прийняти іудаїзм, ми бачимо своє завдання в тому, щоб їх переконати і залишитися в тій релігії, в якій вони народжені. Якщо ж людина наполягає - що ж, ми розповідаємо йому, який довгий і складний шлях він повинен пройти, щоб прийняти іудаїзм. Зазвичай це займає роки.

Таке ж у нас ставлення до євреїв, які хотіли б перейти в іншу віру. Ми вважаємо, що, оскільки Бог створив нас євреями, ми повинні ними залишатися, і відповіді на всі наші проблеми можна знайти всередині іудаїзму. Віровідступництво - це відмова виконувати завдання, які на нас поклав Бог. Якщо хочете - це духовна смерть. Тому за старих часів були випадки, коли батьки, чий син пішов від віри своїх батьків, робили жалобні церемонії нього. Втім, повинен згадати, що випадки переходу в іншу віру в минулому носили поодинокий характер. Адже віруючій людині важко навіть помислити про те, що він раптом порушить волю Бога.

Сьогодні ж ті, хто задумав поміняти релігію, роблять це виключно через незнання. У минулому столітті панування войовничого безбожництва призвела до того, що більшість людей практично не знають своєї релігії. Особливо це відноситься до євреїв, тому що нам забороняли навчати не тільки Тору, а й свою мову, на якому написані Святі книги. У Талмуді таких людей називають «тінокот ше-нішбу», буквально - «ті, хто були захоплені в полон в дитячому віці». Ми просто повинні пояснювати їм, хто вони є, яку місію поклав на них Бог і як її виконувати. Знання, як правило, повертає до віри всіх.
Повернення в іудаїзм для відпалого єврея завжди було легкою процедурою. І це теж природно. Адже ми навіть на покинув нашу віру продовжуємо дивитися як на єврея, створеного Богом. Він повинен здійснити ритуальне очищення в особливому басейні, микве, і просто повернутися до виконання тих завдань, які дав Творець.

Біблія. Вихід, гл. 20:
Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю, з дому рабства-
Та не буде в тебе інших богів перед лицем Моїм.
Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і
що на землі долі, і що в воді під землі-
Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків до третього і четвертого роду, що ненавидять Мене,
І що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене і хто держиться Моїх заповідей.
Глава 23. «Коли піде перед тобою Ангел Мій і запровадить тебе до амореянина, і хіттеянина, і періззеянина, і ханаанеянина, хіввеянина, і євусеянина, а Я знищу його
Не вклоняйся богам їх, і не служи їм, і не будеш чинити за вчинками їх, але зламай їх і стовпи їх:
Служіть Господу, Богу вашому, і Він поблагословить твій хліб та воду твою;
і посеред тебе усуне хворобу. »



Пандіто Хамбо лама Дамба Аюшеев, голова Буддійської традиційної сангхи Росії:

- У послідовників буддизму немає особливих обмежень щодо прийняття іншого віросповідання, тому що це вибір самої людини і ніяких санкцій не існує.

Якщо людина при бажанні переходить в іншу релігію, це його вибір. Головне в буддизмі - дотримуватися правильних поглядів, а це:
1. Правильне бачення суті буття.
2. Правильне осмислення суті явищ.
3. Правильна мова.
4. Правильне дію.
5. Правильна поведінка.
6. Правильне прагнення (зокрема того, що направлено щоб уникнути зла).
7. Правильне міркування (про тіло, почуття, предмет роздумів і т. Д.).
8. Правильне зосередження.
А також слід уникати сект, які негативно впливають на суспільство і на особистість.

Цитата: Сутра Повного Пробудження. Гл. 1.

«Що є незнання? Благі мужі! З безпочаткових часів всі живі істоти схильні до мінливим поглядам, подібні до тих, хто заблукав і бродить з боку в бік. Вони помилково приймають чотири великих (першоелемента) за ознака свого тіла, а впливу тіней шести видів пилу вважають за ознаку свого розуму. Вони подібні до тих, хто страждає на хворобу зору і бачить в повітрі квіти і другу місяць, яких насправді немає ".



Рустам Сабіров, відповідальний редактор журналу «Суфий»

- Якщо мова йде про суфийском братерство, члени якого строго дотримуються шаріату, то тут ставлення буде таке ж, як в ісламі. В інших братствах більш вільне ставлення до цього питання. В цілому, суфізм відрізняється прийняттям і відкритістю. Суфіям вдавалося долати національні, релігійні, расові та культурні бар`єри. Головне в суфізм - це любов до Бога і всім живим істотам. Ну а конфесійні відмінності тут не так актуальні.

Великому перському поетові-суфію Джала ад-Дін Румі належать слова:
У цьому пошуку
мудрість і безумство - одне і те ж.
На шляху любові
один і сторонній - одне і те ж.

Коли ти хлебнешь вина єднання,
яка в тебе буде віра? ;
Ти скажеш кожному:
"Кааба і храм язичників - одне і те ж".


Щоб стати дервішем, послідовником суфійського братства, потрібно знайти його і отримати згоду наставника навчати його. Далі, як правило, слід особливий обряд посвячення, під час якого передаються певні інструкції.

Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Як вибрати церкву для вінчанняЯк вибрати церкву для вінчання
Пророцтва православних святих про майбутнє нашої батьківщини і світуПророцтва православних святих про майбутнє нашої батьківщини і світу
Похмуре сьогодення і майбутнє релігіїПохмуре сьогодення і майбутнє релігії
Чим відрізняється віра для християн віри для мусульманЧим відрізняється віра для християн віри для мусульман
Як правильно вибрати натільний хрестик дитиніЯк правильно вибрати натільний хрестик дитині
» » Зміна релігії. Що за це може бути?
© 2021 henuathatsit.ru