henuathatsit.ru

Мова бога

Відео: Мова бога

Мова БогаЛюди люблять спілкуватися. Ділитися враженнями, обговорювати плани, пліткувати, жартувати і виносити свої судження на суд слухачів. Потреба в спілкуванні є одна з базових потреб людей, і вони задовольняють її, як можуть. У тому, що стосується Вищого, людям теж потрібно спілкування, і в самих різних формах вони його шукають. Є розмова з Богом у вигляді молитви, але отримати відповідь вдається далеко не завжди, і таке спілкування найчастіше буває одностороннім. Проте молитва дозволяє людині висловитися, висловивши свої побажання і скарги, і взагалі поговоривши про все, що наболіло. Віруючий так чи інакше завжди спілкується з Богом, звертаючи до Нього свої помисли і почуття, але треба визнати, що в більшості випадків це спілкування відбувається виключно в уяві людини.

Кожен по-справжньому віруюча хотів би спілкуватися з Богом, і це нормально. Причому спілкування це не переслідувало б корисливих цілей, зовсім немає. Розмова з Богом потрібен для розуміння - чому все влаштовано так, а не інакше, чому в світі стільки болю і зла і для чого, власне кажучи, я потрібен тобі, Господи? Ось питання, одвічно мучать людей, і достовірну відповідь на них можна отримати тільки з вуст Творця. Але Він або мовчить, або ми не знаємо мови, на якому з Ним можна розмовляти.

Проблема розуміння вирішується просто - кожна релігія має свій набір пояснень, чому все влаштовано саме так, а не інакше, і потрібно тільки постаратися прийняти ці відповіді за істину. Потрібно повірити або в первородний гріх, або в теорію карми і на цьому заспокоїтися, зрозумівши, що в усьому, що відбувається винні ми самі. Хоча відповіді, які даються в релігійних доктринах, завжди надто загальні, мало стосуються твоєї персональної долі. Тому створюються системи, що допомагають зрозуміти хоч що-небудь щодо себе. Астрологія, нумерологія і навіть, Господи прости, психологія - служать сучасним людям отакими милицями, на яких можна пришкандибала до ілюзії розуміння себе. Ну, або хоча б якихось своїх особливо загадкових проявів. І все це непряме знання допомагає людині створити певне уявлення про себе самого і пояснити щось в собі, кажучи оточуючим: «Але я ж зодіаку Телець, а Тельці так себе і ведуть ...». Будь-якому приємно бути частиною якоїсь складної, але зрозумілою і все пояснює системи, що дає до того ж поради на майбутнє, тому у всіх видів псевдонаук існує багато шанувальників і адептів.

У спілкуванні з Богом існує подібна ж історія. Не знаючи, як шукати канал зв`язку з Богом всередині себе, люди починають шукати Його послання зовні і, звичайно ж, знаходять їх. Містично налаштовані суб`єкти можуть бачити знаки і послання в усьому, вибудовуючи власну версію реальності, повну прихованих смислів. Як правило, все це не має ніякого сенсу ні для кого, крім них самих, але почуття обраності, яке виникає у них в процесі виявлення нових і нових послань і дивних сов-падінь подій, з лишком покриває їм нерозуміння оточуючих. Хтось скаже, що суб`єктивна реальність і є єдина реальність людини, а тому немає різниці, вступає людина в контакт з Богом або ж тільки уявляє його собі.

Така позиція має на увазі, в першу чергу, що Бог так само нереальний, як і людські фантазії, або ж що фантазії людини так само реальні, як і Бог ... тобто Бог є фантазією. З огляду на, наскільки сильно сучасні люди обумовлені атеїстичними ідеями - вважаючи при цьому себе щиро віруючими - то поширення подібних ідей не повинно нікого дивувати. За часів, коли справжніх містиків знайти майже неможливо, зате повно брехунів, легко прийти до того, що твої сни і є єдино існуючу реальність. Це заспокоює і дозволяє спати міцніше, ніж раніше.

Зрозуміло, що є священні тексти, дані Господом для людей. Можна начитувати їх і знаходити відповіді, ну або подобу відповідей, на свої питання. Але конкретного, прямого спілкування з Богом при цьому все одно не буде. Читання текстів не замінює можливості поставити запитання і отримати відповідь, як не замінюють Бога Його слуги в церквах і мечетях.


Невіра в можливість прямого спілкування з Богом породжує дивні езотеричні гримаси на кшталт ченнелінг. Там хто завгодно спілкується з ким завгодно - починаючи від архангелів і закінчуючи високодуховними і дуже просунутими інопланетянами. При знайомстві з текстами отриманих диктувань від туги зводить вилиці і відразу стає зрозуміло, що з ким би не контактували ці контактери, у істоти на тому кінці каналу майже немає ні розуму, ні фантазії. Одні суцільні вмовляння і обіцянки, до того ж або дуже банальні, або дивно-загадкові.

Спроби знайти Бога зовні, в рамках світу, заздалегідь приречені на провал. Він не явив тут прямо, та й не може бути поданий ніколи, бо творець завжди більше свого творіння. Якщо і трапляються чудеса і справжні знаки, звернені до когось конкретно, то це відповідь на гостру необхідність і виключення з правил, але ніяк не саме правило. Канал зв`язку з Богом знаходиться всередині людини, і тільки увійшовши всередину, можна виявити можливість спілкування з Ним. Але йти всередину себе хочуть далеко не всі, тому що розум людини розуміє і розбирається тільки в тому, що бачить зовні. Внутрішні центри та енергії людини незрозумілі і чужі його ж розуму. Внутрішня робота виглядає непривабливо для тих, хто хоче бачити одномоментні результати і шукає швидких задоволень. Однак саме через внутрішню роботу можна прийти до можливості спілкування з Богом, коли можна взаємодіяти з Ним прямо і безпосередньо.

Світ повний пасток, і багато людей потрапляють майже в усі з них. Пастки бажань, пастки страхів - всі вони стають перешкодою на шляху людини до Бога. І по-тому багатьом ніколи не дізнатися, чому ж Він влаштував справи в нашому світі саме так, адже вони підуть за простим і дешевим розумінням, яке представлено в достатку на сучасному духовному ринку. А також ніколи не дізнатися, чим щире спілкування з Богом відрізняється від різного роду його сурогатів.

Багато шукачі не можуть пройти Шлях до кінця тільки тому, що приймають сурогати розуміння за остаточну і граничну Істину. І більшість застряглих на половині дороги застряє там тільки тому, що захоплюється чимось ще, крім Бога. Є багато непотрібних вам знань, багато захоплюючих вершин, які не ведуть до Бога. Хоча, звичайно ж, завжди знайдуться люди, які стверджують, що будь-який шлях приводить до Бога, але це неправда. Якщо ви хочете пізнати Бога, то вам треба навчитися хотіти тільки Його одного. Ви не повинні звертати уваги ні на що, що не веде вас до Нього. Ви повинні ігнорувати всі проміжні інстанції і просити спілкування тільки з Ним і ні з ким більше. Якщо вам буде потрібен тільки Він і більше ніхто, тоді Він відгукнеться, і ви дізнаєтеся, що це значить - спілкування з Богом

Людині не дано пізнати мову Бога і звернутися до Нього на Його мовою. Людина говорить, як уміє, і Господь відповідає йому так, щоб той зміг зрозуміти послання. У кого-то ними стануть бачення, у кого-то - сни, у кого-то імпульс, що закликали до дії, а у кого-то словесне звернення. Йдучи до Бога, людина вичищає себе від бажань і підноситься над розумом за рахунок усвідомленості, а тому не впадає в самообман і стає здатним відрізнити справжнє послання від наведень розуму.

Бог настільки нелюдську, наскільки це взагалі можна собі уявити, і спілкування з Ним буває досить непростим. При цьому не може бути нічого в нашому світі вище можливості цього спілкування, і немає нічого прекраснішого, ніж отримати відповідь на свій, вимучений роками непорозуміння, питання. Є багато аспектів спілкування містиків з Богом, і для їх опису потрібна інша стаття, і не одна.

Важливо інше - шукайте Бога, розвивайте своє сприйняття і очищайте себе від пригнічених енергій- створіть в собі сильне прагнення до Нього, і тоді Він заговорить з вами. Мова, на якому Він до вас звернеться, буде звернений тільки до вас, і ви його, безумовно, зрозумієте. Тоді вам відкриються багато таємниць, описати які у вас не вистачить слів, і тоді вашим мовою стане мовчання, а пізніше - пряма передача Знання, яке знаходиться на Шляху до Бога і в процесі спілкування з Ним. Адже це спілкування, як не крути, теж приносить досвід, причому один з найвищих дослідів, можливих для людини.


Автор:
Руслан Жуковец
Суфійської школа "Висхідний Потік"
Поділися в соціальних мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
Як почати молитисяЯк почати молитися
Як перестати спілкуватися з людиноюЯк перестати спілкуватися з людиною
Як бути товариською людиноюЯк бути товариською людиною
Як завести розмову з людиноюЯк завести розмову з людиною
Зв`язок з богомЗв`язок з богом
» » Мова бога
© 2021 henuathatsit.ru